Simptomele sevrajului de cofeină, mai rău decât durerile de cap

Simptomele sevrajului de cofeină pot fi severe. FOTO PIXABAY
Simptomele sevrajului de cofeină pot fi severe. FOTO PIXABAY

Simptomele sevrajului de cofeină pot fi severe, extinzându-se dincolo de durerile de cap și te împiedică să funcționezi normal în viața de zi cu zi.

 

Aveți o dependență de cofeină? Nu este neobișnuit. Cu până la 100 de miligrame de cofeină pe zi, cantitatea din aproximativ 3 cafele poate duce la simptome de sevraj atunci când consumul de cofeină este întrerupt - de exemplu, dureri de cap și oboseală accentuată.

Dozele zilnice mai mari de cofeină (consumatorul mediu de adulți de cofeină din Statele Unite ingerează aproximativ 280 de miligrame pe zi) sunt chiar mai susceptibile să conducă la simptome de sevraj, iar aceste simptome sunt mai susceptibile de a fi severe, arată cercetările, notează University Health News.

Natura dependenței de cofeină

Cofeina este un compus chimic adictiv, ceea ce înseamnă că utilizarea sa regulată duce la dependență, toleranță și sevraj. După ce ați devenit tolerant la cofeină, aveți nevoie din ce în ce mai multă cafeină pentru a obține efectele sale stimulante, iar dacă nu o consumati, corpul dvs. trece în modul de sevraj.

Când opriți brusc (sau reduceți în mod substanțial) ingestia dvs. zilnică obisnuită de cofeină, apare un sindrom caracteristic de sevraj. Acest sindrom, numit în mod corespunzător „sindrom de retragere a cafeinei", a fost bine cercetat și este inclus în DSM-5, cea mai recentă ediție a Manualului de diagnostic și statistic al tulburărilor mintale, ca o tulburare legată de substanțe și dependență.

Simptomele comune ale sevrajului de cofeină

Sindromul de retragere a cafeinei este indicat de trei sau mai multe dintre următoarele simptome clasice:

Dureri de cap. O durere de cap de sevraj al cofeinei poate fi palpitantă și severă. Deși este considerat„caracterul distinctiv" al retragerii cofeinei, aceasta nu apare întotdeauna. Dureri de cap de sevraj al cafeinei sunt raportate la aproximativ 50 la sută dintre utilizatorii care se abțin brusc. Ele sunt adesea denumite „cele mai grave dureri de cap" întâlnite vreodată.

Oboseală sau somnolență acută. Utilizatorii obișnuiți de cafeină care se abțin raportează scăderea motivației la muncă, scăderea vigilenței, mai multă oboseală generală și somnolență.

Stare de spirit disforică, starea de spirit depresivă sau iritabilitate. Experții medicali subliniază că retragerea din cofeină poate părea o depresie ușoară. Pe lângă creșterea sau provocarea sentimentelor de disforie, depresie și iritabilitate, retragerea cofeinei, poate reduce sociabilitatea.

Dificultate de concentrare. Studiile arată că atunci când utilizatorii de cafeină obișnuiți se abțin, performanța lor asupra testelor comportamentale și cognitive (de exemplu, atenție susținută) este afectată.

Simptome asemănătoare gripei (greață, vărsături sau durere / rigiditate musculară). Dureri asemănătoare gripei sau stomac deranjat sunt, de asemenea, simptome frecvente de sevraj al cofeinei, deși pot merge mai puțin observate și mai puțin raportate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel