Slăbești sau ești concediat! Anunț incredibil făcut de o companie

Dana Lascu |
Data publicării:
Obezitate
Obezitate
Memo-ul PIA prin care conducerea companiei cere angajaților să slăbească. FOTO: ARY NEWS
Memo-ul PIA prin care conducerea companiei cere angajaților să slăbească. FOTO: ARY NEWS
  • Obezitate
  • Memo-ul PIA prin care conducerea companiei cere angajaților să slăbească. FOTO: ARY NEWS

O mare compaie le pretinde angajaților săi supraponderali sau obezi să slăbească în primul trimestru al anului 2019 sau riscă să-și piardă locurile de muncă. Ba chiar le-a făcut și un tabel cu câte kilograme trebuie să piardă în fiecare lună dacă nu vor să fie concediați. 

Pakistan International Airlines (PIA) și-a anunțat toți angajații supraponderali sau obezi, din echipajele de cabină, că au de pierdut în greutate în prima jumătate a anului 2019 și că dacă nu o fac vor fi concediați.

O notă internă dată de conducerea companiei aeriene, care a intrat pe jurnaliștilor de la agenția de presă pakistaneză ARY News, arată că personalul se va confrunta cu probleme dacă nu reușește să piardă suficientă greutate.

În document, șefii companiei aeriene spun că au decis să pretindă angajaților cu greutate mai mare decât normală să slăbească gradual 30 lb – echivalentul a 13,6 kg ".

Circa 100 de angajați „problemă”

„Orice membru al echipajului care depășește greutatea admisă după data de 31 ianuarie 2019 va fi reținut la sol și va fi trimis la Centrul Medical pentru evaluarea și tratamentul medical până când greutatea sa va fi redusă până la standardul / Indicele de Masă Corporală dorit.

„În continuare, verificarea greutății tuturor membrilor ehipajelor de cabină va fi efectuată la aeroporturile lor de bază, iar datele complete vor fi puse la dispoziția managementului companiei".

1.800 de membri ai echipajelor de zbor au primit acest memo, arată sursa citată.

Dintre aceștia, însă, aproximativ 100 de persoane, puțin peste 5% din membrii echipajelor, ar trebui să piardă în greutate până la 1 iulie pentru a evita lăsarea la sol, a declarat Manshood Tajwar, purtătorul de cuvânt al PIA, pentru CNN.

El a menționat că memo-ul privind greutatea e ceva normal în companie, e o „problemă obișnuită, de rutină" și că însoțitorii de zbor trebuie să fie „slabi, inteligenți și în formă".

Tabel cu cât și cum să slăbească

Pentru ca până la 1 iulie anul curent toți angajații să fie în formă și să aibă greutate normală, li se cere să piardă în greutate după următorul din tabel: să slăbească 11,3 kg (26 lbs) până la 1 februarie, 9 kg (20 lbs) până la 1 martie, 6 kg (15 lbs) până la 1 aprilie, 4,5 kg (10 lbs) până la 1 mai și 2,2 kg (5 lbs) până la 1 iunie.

Mai mult, membrii echipajelor care au greutate normală vor fi cântăriți lunar, până la ziua a 15-a a ficărei luni, pentru a primi permisiunea pentru zborurile internaționale sau domestice.

„Nimănui nu-i place să vadă membri ai echipajului grași", a spus purtătorul de cuvânt al Pakistan International Airlines pentru CNN.

Membrii echipajelor care lucrează pentru PIA li trebuie să se încadreze într-o anume greutate și înălțime. Spre exemplu, femeile care au o înălțime de 1,70 metri ar trebui să cântărească între 60 și 67 kg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel