În căutarea unui aspect mai tânăr și mai fresh, mulți oameni aleg să se supună procedurilor de chirurgie estetică.
Una dintre cele mai eficiente metode pentru a revitaliza aspectul feței este Smas lifting, o procedură chirurgicală populară în domeniul esteticii faciale.
Această tehnică avansată ajută la corectarea semnelor de îmbătrânire din zona feței și gâtului, oferind pacienților rezultate notabile și durabile.
Invitat la emisiunea Academia de Sănătate, prof. dr. Ioan Lascăr ne-a vorbit despre smas lifting și ne-a explicat ce înseamnă această varianta modernă de întinerire a feței, câți ani îți șterge de pe față și cât durează efectul ei.
Potrivit medicului Ioan Lascăr, materie de chirurgie estetică, intervențiile au evoluat spectaculos în ultimele două decade.
"De exemplu, putem vorbi de o intervenție complexă sau de maximă complexitate, și anume Smas lifting. Acesta presupune o abordare la nivelul structurilor faciale de o manieră cu totul și cu totul deosebită, în sensul că, spre deosebire de liftingul clasic care se adresa în exclusivitate modificărilor aparente, adică de la nivelul pielii, de la nivelul tegumentului, cunoscându-se faptul că modificările de la nivelul pielii sunt doar efectul modificărilor de vârstă și nu cauza acestora, cauza modificărilor de vârstă o reprezintă de fapt poza generalizată, coborârea generalizată a tuturor părților moi ale feței.
Iar tegumentul, evident, este complezant și copiază ceea ce se întâmplă cu structrile situate subdiacent, deci în profunzime și care sunt supuse efectului gravitației de-a lungul câtorva decenii de existență", a declarat acad. prof. dr. Ioan Lascăr, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă de la Spitalul de Urgență Floreasca, în exclusivitate pentru DC Medical.
Smas lifting - cu ce e mai bun față de liftingul normal
Acronimul "SMAS" vine de la "Superficial Musculo-Aponeurotic System," un strat de țesut care cuprinde mușchii și țesuturile conjunctive din zona feței. Acest strat este adesea afectat de procesul natural de îmbătrânire, ducând la pierderea elasticității și la apariția ridurilor și a lăsării pielii. SMAS liftingul este o procedură chirurgicală care vizează strângerea și reconfigurarea acestui strat pentru a reda un aspect mai tânăr feței.
Potrivit medicului Ioan Lascăr, "liftingul clasic viza doar îndepărtarea execesului tegumentar și realizarea unui hamac din tegument pentru toate părțile moi ale feței".
"Rezultatul era bun, chiar foarte bun de cele mai multe ori, însă de relativă scurtă durată, adică 2-3 ani. Tocmai datorită faptului că pielea nu are capacitatea de a suporta pe lungă durată efectul gravitațional, vectorii gravitaționali ai părților moi asupra structurii tegumentare. Aceasta a făcut ca în ultimele câteva decenii procedeul să fie rafinat", ne-a mai spus prof. dr. Ioan Lascăr.
Practic, ceea ce aduce nou Smas liftingul este că nu ridică doar pielea lăsată, ci structurile de sub ea.
"Practic, pe același tip de abordare clasică, mă refer la tipul de incizii și la cicatricile care apar ca și consecință a practicării acestui procedeu chirurgical, deci pe același tip de incizie și de colare, de ridicare a tegumentului la nivelul structurilor moi ale feței și regiunii cervicale, toate structurile subdiacente sunt repoziționate în locația lor anatomică originală și sunt fixate cu fire de sutură, care permit anularea efectului vectorului gravitațional asupra părților moi ale structurilor faciale.
Iar pielea, de această dată, vine doar și acoperă travaliul complex care este realizat la nivelul părților moi faciale", a explicat Ioan Lascăr.
Ioan Lascăr: Eu de cel puțin 10 ani practic numai această procedură
Medicul Ioan Lascăr garantează ca această procedură șterge 20 de ani de pe chip, întinerește extrem de mult pacienta, iar efectul va dura și de cinci ori mai mult decât liftingul clasic.
"La Smas lifting toate structurile muscolu-aponevrotice situate subtegumentar sunt supuse efectului acestei proceduri chirurgicale și permit obținerea unui rezultat de o calitate excepțională.
Asta înseamnă un recul fizionomic, al aspectului fizionomic, de cel puțin 18-20 de ani. Deci asta înseamnă cam două decenii de privit înapoi ca și aspect în buletin, ca să spun așa. Iar ca și fiabilitate, ca durată a efectului, un deceniu este cel puțin satisfăcător. Eu de cel puțin 10 ani practic numai această procedură", a arătat prof.dr. Ioan Lascăr
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.