Spirulina: 5 efecte UIMITOARE pentru sănătate ale acestui superaliment

Angela Sabău |
Data publicării:
Spirulina     Foto: pinkvilla.com
Spirulina Foto: pinkvilla.com

Spirulina este una dintre plantele marine mai puțin cunoscute, dar una dintre cele mai valoroase. Iată câteva dintre efectele sale benefice asupra sănătății.

Plantele marine, cum ar fi algele și varecul, sunt populare de ceva timp pentru că sunt bogate în nutrienți. Un alt tip de plantă de mare, nu atât de cunoscută, dar la fel de hrănitoare, este spirulina. Este un tip de bacterie cunoscut sub numele de cianobacterie și este considerat un superaliment datorită beneficiilor sale imense pentru sănătate.

Este bogat în vitamine și proteine ​​și este adesea luat ca supliment alimentar. Este un tip de alge albastre-verzi care conține minerale, antioxidanți, vitamine etc. Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale acestui superaliment.

Bogată în antioxidanți

Spirulina este bogată în ficocianina care îi conferă culoarea verde-albăstrui și are proprietăți antioxidante. Antioxidanții ajută la combaterea stresului oxidativ și a deteriorării celulelor.

Atenuează alergiile

Spirulina ajută la atenuarea simptomelor unei reacții alergice, care includ curgerea nasului, mâncărimea, congestia nazală etc. prin reducerea inflamației și umflăturilor.

Favorizează pierderea în greutate

Spirulina are un conținut scăzut de calorii, în timp ce este plină de nutrienți esențiali. Este ideal pentru persoanele care încearcă să scape de acele kilograme în plus și să-și monitorizeze aportul de calorii fără a compromite nutriția.

Scade colesterolul

Colesterolul poate duce la multe probleme medicale. Se spune că spirulina este eficientă în reducerea colesterolului rău din organism și creșterea colesterolului bun, ajutând astfel la ținerea la distanță a diferitelor boli de inimă.

Îmbunătățește starea de spirit

Spirulina conține triptofan care susține producția de serotonină. Serotonina ajută la stimularea stării de spirit și la ridicarea spiritelor. Lipsa serotoninei poate duce la depresie și anxietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel