Stresul. Cum ne influențează starea de sănătate

Adisa Codruț / 01 Martie 2019 / 11:29

Starea de sănătate fizică este strâns legată de starea noastră emoțională sau psihică. Specialiștii ne învață cum să reducem stresul și să ne îmbunătățim starea de sănătate fizică și psihică. 

Starea psihică și sănătatea mintală ne afectează viața în toate aspectele ei, de la modul în care ne raportăm la relațiile noastre cu ceilalți, până la starea de sănătate fizică.
Oamenii de știință spun că există o legătură puternică între o bună sănătate mintală și starea bună a sănătății fizice, și invers.

Pe de altă arte, depresia și alte probleme de sănătate mintală pot contribui la tulburările digestive, tulburările de somn, lipsa energiei, bolile cardiace și alte probleme de sănătate, scrie Harvard Helath Publishing.

Mediația și exercițiile fizice, utile în depresie

Există multe modalități de a vă păstra mintea și starea de spirit în formă optimă. Exercițiile fizice, alimentația sănătoasă și tehnicile de reducere a stresului, cum ar fi meditația, vă pot menține creierul - și corpul - în formă maximă.

Atunci când starea de spirit și starea de sănătate mintală scapă de sub control, intervenind cât mai devreme posibil, se poate opri evoluția deteriorării stării de sănătate.

Tratarea afecțiunilor precum depresia și anxietatea îmbunătățește calitatea vieții.

Învățând cum să gestionăm stresul ne putem îmbunătăți viața.

Studiu integral, AICI.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy