Studiu: Muzica preferată de bebeluși în burtica mamei

Steluța Indrei / 10 sep 2018 / 21:59

Bebelușii reacționează în mod diferit la genurile muzicale pe care le percep, arată un studiu realizat sub egida Asociației Internaționale de Muzică și Medicină. Află în continuare ce muzică este bine să asculte viitoarele mame în timpul sarcinii.  

Institutul Marques din Barcelona, un centru specializat în reproducere umană asistată, efectuează de mai mulți ani cercetări serioase asupra efectelor muzicii în viața intrauterină, informează Le Point. Echipa medicală spaniolă afirmă cu convingere că „datorită studiilor efectuate am îmbunătățit rata fecundărilor in vitro”. 

Specialiștii au utilizat un dispozitiv transvaginal inventat chiar de ei, numit Babypod. Ei au analizat expresiile faciale a 300 de bebeluși, cu vârste intrauterine între 18 și 38 de săptămâni. Au fost urmărite în special mișcările gurii și ale limbii bebelușilor, cele mai sugestive gesturi de comunicare în această etapă de viață. 

Prin intermediul Babypod au fost difuzate 15 melodii aparținând unor genuri muzicale diferite: muzică clasic (Beethoven, Mozart...), muzică tradițională (colinde de Crăciun, ritmuri africane) și pop rock (Shakira, Queen...). 

Muzica clasică, în top

Rezultatul: bebelușii au preferat muzica clasică, 84% dintre ei reacționând pozitiv la ascultarea acestei. Urmează muzica tradițională, iar pop rock-ul a determinat cele mai puține reacții pozitive. 

Cercetătorii nu pot explica motivele pentru care anumite genuri muzicale determină reacții pozitive în cazul bebelușilor, înainte de naștere. Însă specialiștii Institutului Marques iau în serios aceste preferințe, chiar și embrionii care se dezvoltă în „eprubetă” înainte de a fi implantați sunt expuși sunetelor muzicale. 

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28