Sucul de ananas, cel mai simplu leac pentru constipație. Cum trebuie băut ca să nu devină periculos

Dana Lascu |
Data publicării:
Sucul de ananas e leac pentru constipatie. Foto: Pixabay
Sucul de ananas e leac pentru constipatie. Foto: Pixabay

Cauzele frecvente pentru constipație sunt o dietă cu conținut scăzut de fibre, deshidratare, anumite medicamente, inactivitate și ignorarea nevoilor de mișcare a intestinului. 

Sucul de ananas este un remediu natural pentru constipație, dar dacă, totuși simptomele dvs. sunt severe, de lungă durată sau nu trec prin propriile eforturi, mergeți la doctor, atrag atenția experții în nutgriție. 

Sucul de ananas, beneficii

Experții de la Centrul Medical al Universității din Maryland recomandă să beți cel puțin 8 pahare de apă - adică circa 2 litri - și să consumați circa 20-35 de grame de fibre, pe zi, pentru ameliorarea constipației. O parte din cantitatea zilnică de fibre poate fi adusă, însă, de sucul de ananas, pentru că o cană de suc neîndulcit conține 0,5 grame de fibre. Se crede că enzimele naturale din sucul de ananas joacă un rol în îmbunătățirea funcției intestinale. Conținutul bogat de vitamina C susține capacitatea organismului de a rezista și de a se vindeca de infecții și boli.

Cum și cât bei

Pentru copiii care suferă de constipație ușoară, experții de la Universitatea din Michigan recomandă să bea o jumătate de cană de suc de ananas în fiecare dimineață. 

Pentru adulții cu constipație ușoară, PineappleJuice.com recomandă să bea un pahar de suc proaspăt de ananas urmat de un pahar de apă dimineața sau ori de câte ori sunt constipați. Dacă simptomele digestive nu se rezolveă, repetați procesul.

Riscuri

Sucul de ananas este nutritiv și, în general, considerat inofensiv. Cu toate acestea, poate fi deshidratant, potrivit PineappleJuice.com, ceea ce poate duce la constipație. Din acest motiv, este important să consumați cantități consistente de apă cu sau să beți apă după ce ați but suc de ananas. Acesta este, de asemenea, și acid, deci dacă aveți boală de reflux gastroesofagian, care se caracterizează prin reflux acid frecvent, s-ar putea să vă declanșeze sau să vă agraveze simptomele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel