Sunteți șofer? Ce medicamente nu se împacă bine cu condusul

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Șofer
Șofer

Unele calmante împotriva durerii, antialergicele și unele somnifere nu se împacă deloc cu șofatul.

Șofat, medicamente. Medicii vă recomandă să aveți grijă ce medicamente luați când conduceți. Administrația SUA pentru Alimente și Droguri (FDA) a realizat un material în care spune ce medicamente nu se împacă bune cu șofatul. "Deși majoritatea medicamentelor nu vă vor afecta capacitatea de a conduce, unele medicamente fără prescripție medicală pot avea reacții adverse și pot provoca reacții care pot face ca vehiculele să nu fie sigure, inclusiv: somnolență, vedere încețoșată, amețeli, mișcare încetinită, leșin, incapacitate de concentrare sau acordare de atenție, greață, excitabilitate. Unele medicamente vă pot afecta conducerea timp scurt după ce le luați. Pentru alții, efectele pot dura câteva ore, ba chiar a doua zi. Iar unele medicamente au un avertisment pentru a nu folosi utilaje grele - aceasta include conducerea unei mașini", precizează reprezentanții FDA pe site.

Ar fi bine să evitați și să urmați întotdeauna instrucțiunile de utilizare, să citiți avertismentele de pe ambalajele pastilelor. Nu încetați să utilizați un medicament decât dacă vă recomandă medicul dumneavoastră și vorbiți cu el despre orice reacții adverse întâmpinați.

Iată ce medicamente să nu luați:

* calmante contra durerii, medicamente pentru anxietate (de exemplu, benzodiazepine), anti-convulsii (medicamente antiepileptice), medicamente antipsihotice, unele antidepresive, produse care conțin codeină, unele remedii la rece și alergie produse, cum ar fi antihistaminice (atât pe bază de rețetă, cât și fără), somnifere, relaxante musculare, medicamente care tratează sau controlează simptomele diareei, medicamente care tratează sau previn simptomele bolii de mișcare (rău de mișcare), pastile pentru dieta și alte medicamente cu stimulanți (de exemplu, cafeină, efedrină, pseudoefedrină).

* consumul de canabidiol (CBD) poate fi periculos. "Știm însă că CBD poate provoca somnolență, sedare și letargie, pe baza datelor din medicamentul eliberat pe bază de rețetă. Din cauza acestor efecte secundare, consumatorii ar trebui să utilizeze precauție dacă intenționează să opereze un vehicul cu motor după consumarea oricăror produse CBD", sfătuiesc cei de la FDA.

* unele medicamente pentru somn vă pot afecta, chiar a doua zi dimineața – "Un ingredient obișnuit într-un medicament pentru somn prescris pe scară largă este zolpidem, care aparține unei clase de medicamente numite sedativ-hipnotice. FDA a descoperit că medicamentele care conțin zolpidem, în special forme cu eliberare extinsă, pot afecta capacitatea de conducere și alte activități în dimineața următoare. Formele Zolpidem cu eliberare imediată și cu eliberare extinsă sunt comercializate sub formă de medicamente generice și sub aceste nume de marcă: Ambien și Ambien CR (comprimat oral). Edluar (tableta plasată sub limbă). Intermezzo (tableta plasată sub limbă). Zolpimist (spray oral). Persoanele care iau medicamente pentru somn ar trebui să discute cu profesioniștii din domeniul sănătății despre modalitățile de a lua cea mai mică doză eficientă. Nu presupuneți că medicamentele pentru somn fără prescripție medicală sunt în mod necesar alternative alternative mai sigure. FDA evaluează, de asemenea, riscul de deficiență de a doua zi cu alte medicamente de insomnie", mai susțin cei de la FDA.

* medicamentele contra alergiei, antihistaminice, pot ajuta la ameliorarea multor tipuri diferite de alergii, inclusiv febra fânului. "Antihistaminicele îți pot încetini timpul de reacție, pot face dificil să te concentrezi sau să gândești clar și pot provoca confuzii ușoare, chiar dacă nu te simți somnolent. Citiți eticheta medicamentelor date fără prescripție medicală și înțelegeți avertismentele înainte de a-l utiliza. De asemenea, evitați să beți alcool sau să luați medicamente pentru somn în timp ce utilizați unele antihistaminice. Aceste combinații pot crește efectele sedative ale antihistaminelor", mai recomandă cei de la FDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel