Suplimentele pentru slăbit, bombe cu ceas pentru sănătate. Nou studiu

Sunt multe pastile care îți pot afecta drastic capacitatea de a conduce
Sunt multe pastile care îți pot afecta drastic capacitatea de a conduce

Unele suplimente sportive și de slăbit conțin în continuare medicamente experimentale care au fost interzise cu ani în urmă de către Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), potrivit unui nou studiu.

Studiul, publicat în revista JAMA Internal Medicine, a analizat 12 branduri de suplimente sportive și de slăbit, căutând patru medicamente potențial periculoase care au apărut în ultimii ani. FDA a interzis în mod explicit aceste medicamente în suplimente.

Noile descoperiri arată că "ceea ce face FDA pentru a încerca să elimine stimulenții experimentali din suplimente nu funcționează", a spus autorul studiului principal Dr. Pieter Cohen, internist general la Cambridge Health Alliance în Somerville, Massachusetts.

Stimulentele cauzează probleme de sănătate

Medicamentele interzise din studiu sunt similare cu amfetaminele și includ Metilhexanamină (DMAA), un ingredient pe care FDA l-a interzis în 2013, ar putea crește riscul de probleme cardiace; dimetilbenzen, un stimulent foarte asemănător cu DMAA; metilacetilenă, care este aproape identică cu structura amfetaminei; și oxilofrină, un stimulent interzis în sporturile profesionale de către Agenția Mondială Anti-Doping.

În 2014, toate cele 12 mărci de suplimente examinate au fost testate pozitiv pentru cel puțin unul dintre cei patru stimulenți. Cercetătorii au reanalizat apoi suplimentele in 2017, dupa ce FDA a interzis stimulentele. (DMAA a fost interzis în 2013, dimetilbenzen și metilacetilenă au fost interzise în 2015, iar oxilofrina în 2016).

Stimulentele în cauză cauzează probleme de sănătate, deoarece stimulează sistemul cardiovascular, crescând ritmul cardiac și tensiunea arterială. Spre exemplu, FDA avertizează că, pentru unii oameni, utilizarea metilhexanaminei ar putea duce la infarctul miocardic.

"Aproximativ 90.000 de suplimente pe piață!", este greu de imaginat cum, fără resurse suplimentare, FDA ar putea reglementa o entitate atât de mare ca industria suplimentelor alimentare", au spus Dr. Michael Incze și Mitchell Katz, ambii editori la JAMA Internal Medicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel