Urmărește dezbaterea live

Tensiune arterială: medicamentele care prelungesc viața vârstnicilor

Florina Pop / 09 iun 2020 / 13:22
Medicamente
Medicamente

Medicamente prescrise pentru tensiunea arterială îi ajută și pe cei mai fragili vârstnici să aibă o viață lungă, susține un studiu.

Timp de 7 ani, cercetătorii au analizat datele despre aproape 1,3 milioane de persoane în vârstă de 65 de ani și mai mari din Lombardia, nordul Italiei, care veau trei sau mai multe rețete de medicamente pentru hipertensiune arterială în 2011-2012. Luând în considerare factori legați de vârstă, sex și starea de sănătate, autorii studiului au împărțit vârstnicii în patru grupuri de stare de sănătate: bun, mediu, sărac sau foarte sărac.

Concluziile: probabilitatea decesului a fost de 16% pentru cei cu o stare de sănătate bună la începutul studiului; probabilitatea mortalității a crescut progresiv până la 64% pentru cei cu o sănătate foarte slabă; cei care luau medicamente de tensiune au avut o probabilitate cu 44% mai mare dacă au început într-o sănătate bună și cu 33% mai puțin probabil să moară dacă au început într-o stare de sănătate foarte proastă, se arată într-un comunicat al Asociației Americane a Inimii. Un model similar a fost observat cu decesele cardiovasculare.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy