Tensiunea arterială ridicată, 4 moduri de a o evita

Una din trei persoane se confruntă cu problema tensiunii arteriale ridicate. Cercetătorii de la Universitatea Boston dezvăluie că un vinovat pentru această afecțiune este acidul uric - același care provoacă...
Potrivit oamenilor de știință, tensiunea arterială rificată ar putea fi ținută sub control foarte ușor cu ajutorul câtorva elemente, extrem de simple, notează revista WomansWorld.
Hidratarea
Cinci căni de apă pe parcursul zilei reduce riscul de supraîncărcare de acid uric - și de complicații precum hipertensiunea arterial, cu 38 la sută, spun cercetătorii din Noua Zeelandă. Rămânând bine hidratat, se menține acidul uric diluat în fluxul sanguin, astfel încât este mult mai puțin probabil să se micșoreze arterele și să provoace vârfuri de presiune. Explică reumatologul Nicola Dalbeth, MD,
Fructele de padure
Indiferent dacă preferați afine sau mure, proaspete de pe piața agricultorilor sau congelate, o cană de fructe de pădure zilnic pot reduce nivelul de acid uric cu 25 la sută - și cu 7 puncte de tensiunea arterială - în două luni, spun cercetătorii britanici . Substanțele nutritive care dau fructelor culorile vesele (antocianine) încetinesc formarea acidului uric în cellule, spune cardiologul Lisa Boschek, MD.
Semințe de țelină
Semințele de țelină conțin un compus vegetal rar (3 nB) care ajută rinichii să înroșească acidul uric. Nu este de mirare că cercetătorii de la Universitatea din Illinois spun că 150 mg. extract de semințe de țelină zilnic îți poate tăia 8 puncte la tensiunea arterială în trei luni. Bonus: Extractul de semințe de țelină este un antiinflamator puternic care poate calma durerile articulare la fel de eficient ca aspirina și ibuprofenul. Notă: consultați medicul înainte de a consuma suplimentul.
Lactatele
Trei porții zilnice de iaurt, lapte sau brânză ar putea reduce riscul de acumulare de acid uric cu 50 la sută, potrivit unui raport din Annals of the Rheumatic Diseases. Proteinele din lactate ajută rinichii să elimine compusul înainte de a provoca rău.
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
-
Disonanța cognitivă: de ce facem lucruri care ne contrazic valorile26.08.2025, 16:30
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.