Tensiunea arterială ridicată, 4 moduri de a o evita

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Una din trei persoane se confruntă cu problema tensiunii arteriale ridicate. Cercetătorii de la Universitatea Boston dezvăluie că un vinovat pentru această afecțiune este acidul uric - același care provoacă gută. Acidul uric este un produs obișnuit al metabolismului, dar dacă nivelul din sânge este prea ridicat și rinichii nu îl pot elimina, acest compus poate micșora arterele, provocând creșterea tensiunii arteriale. Vestea bună: Șase studii sugerează că scăderea nivelului de acid uric poate reduce până la 22 de puncte tensiunea arterială.

Potrivit oamenilor de știință, tensiunea arterială rificată ar putea fi ținută sub control foarte ușor cu ajutorul câtorva elemente, extrem de simple, notează revista WomansWorld.

Hidratarea

Cinci căni de apă pe parcursul zilei reduce riscul de supraîncărcare de acid uric - și de complicații precum hipertensiunea arterial, cu 38 la sută, spun cercetătorii din Noua Zeelandă. Rămânând bine hidratat, se menține acidul uric diluat în fluxul sanguin, astfel încât este mult mai puțin probabil să se micșoreze arterele și să provoace vârfuri de presiune. Explică reumatologul Nicola Dalbeth, MD,

Fructele de padure

Indiferent dacă preferați afine sau mure, proaspete de pe piața agricultorilor sau congelate, o cană de fructe de pădure zilnic pot reduce nivelul de acid uric cu 25 la sută - și cu 7 puncte de tensiunea arterială - în două luni, spun cercetătorii britanici . Substanțele nutritive care dau fructelor culorile vesele (antocianine) încetinesc formarea acidului uric în cellule, spune cardiologul Lisa Boschek, MD.

Semințe de țelină

Semințele de țelină conțin un compus vegetal rar (3 nB) care ajută rinichii să înroșească acidul uric. Nu este de mirare că cercetătorii de la Universitatea din Illinois spun că 150 mg. extract de semințe de țelină zilnic îți poate tăia 8 puncte la tensiunea arterială în trei luni. Bonus: Extractul de semințe de țelină este un antiinflamator puternic care poate calma durerile articulare la fel de eficient ca aspirina și ibuprofenul. Notă: consultați medicul înainte de a consuma suplimentul.

Lactatele

Trei porții zilnice de iaurt, lapte sau brânză ar putea reduce riscul de acumulare de acid uric cu 50 la sută, potrivit unui raport din Annals of the Rheumatic Diseases. Proteinele din lactate ajută rinichii să elimine compusul înainte de a provoca rău.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel