Teodorovici: în 2019 începe construcția la Spitalele regionale Craiova și Constanța

Dana Lascu / 28 Martie 2019 / 23:50
UPU
UPU

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat la o dezbatere a medicilor de familie că în 2019 va fi demarată construcția a două spitale regionale, la Constanța și la Craiova, cu bani din bugetul Ministerului Apărării. Cele două spitale vor avea caracter militar!

„Mâine vom avea în Guvern un astfel de document pentru a aproba construirea celor două spitale regionale (n.r. Constanța și Craiova). Am să mă implic chiar personal în a sprijini cele două ministere - de sănătate și apărare. Vor fi două spitale atât publice, cât și cu caracter militar, fiind în două zone în care există baze militare NATO. Constanța desigur are și alte elemente, un număr ridicat de turiști pe timp de vară, problema migranților. Sunt elemente care justifică astfel de spitale", a explicat Eugen Teodorovici.

Bani de la Apărare

Fondurile necesare construirii cele două spitale – cu caracter militar vor veni din bugetul Ministerului Apărării.

„Știm deja cât durează construcția, cât costă efectiv un astfel de spital. (...) Avem locații identificate, banii vor fi prevăzuți în bugetul Ministerului Apărării - vor face parte din cei 2% pentru Apărare. La rectificare completăm sumele necesare dacă va fi nevoie", a continuat Eugen Teodorovici, la o dezbatere privind reforma în medicina de familie.

Construcția celor două spitale „de ultimă generație", a explicat demnitarul. „Eu zic că în acest an cele două spitale pot să și înceapă să fie construite. (...) Vor fi spitale de ultimă generație. Acest prim pas va fi mâine făcut, după aceea va fi făcut un act normativ", a mai arătat Teodorovici, conform Agerpres.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy