Terapia la doar un click distanță, benefică în multe afecțiuni

Adisa Codruț |
Data publicării:
Muzică
Muzică

Muzica poate ajuta la îmbunătățirea încrederii, a stimei de sine, dar poate reduce anxietatea la bolnavii de cancer și la cei care sunt duși la Terapie Intensivă.

Specialiștii vorbesc de efectele avantajoase ale terapiei prin muzică: de la îmbunătățirea încrederii, a abilităților de comunicare, concentrare și atenție, a conștiinței de sine până la reducerea sentimentelor de anxietate la bolnavii de cancer. Practicienii în sănătate mintală mai amintesc că învățarea și practicarea unei piese muzicale poate îmbunătăți abilitățile de memorie, coordonarea, citirea, înțelegerea și abilitățile matematice și poate da lecții de responsabilitate și perseverență, potrivit Medical News Today.

Multe cercetări au demonstrat că terapia prin muzică poate reduce sentimentele de anxietate, inclusiv la persoanele cu cancer, la cei supuși unei intervenții chirurgicale și la persoanele care merg în unități de terapie intensivă. Alte studii au dovedit că muzica poate reduce tensiunea arterială și bătăile inimii, dar și afectează cantitatea de hormoni de stres, cum ar fi adrenalina și cortizolul, pe care corpul le eliberează, iar reducerea acestor hormoni poate ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel