Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Invitat la interviurile DC Medical, dr Doru Negru, medic primar boli interne, diabet, nutriție și boli metabolice a vorbit despre testele genetice.
Diabet. Doru Negru este medic primar Boli Interne, Diabet, Nutriție și Boli metabolice la Spitalul Clinic Sanador. La interviurile DC Medical, acesta a vorbit despre testele genetice și de ce ajungem dependenți de insulină.
"Nu, este o poveste! Nu se poate. Vedeți dumneavoastră, greu. Noi am făcut o chestie, am învățat sau am descifrat codul genetic cu niște ani în urmă. Cu alte cuvinte am învățat literele. Ei, de aici până când o să scriem poeme ca Shakespeare mai durează oleacă, mai trebuie să treacă vreo două – trei generații. Nu există o posibilitate, sunt o mulțime de gene care par, par a fi favorabile pentru dezvoltarea diabetului, dar depinde cum se exprimă și depinde și de cromozomul celălalt unde este", a afirmă Dr Doru Negru.
În opinia acestuia, cei care au rude de sânge care suferă sau au suferit de diabet, probabilitatea de a-l face e ceva mai mare:
"Deci, oamenii care au mătuși, unchi, părinți, bunici cu diabet ar trebui să fie mai are oleacă mai atenți. (...) Să se caute oleacă mai des. Nu e obligatoriu să-l facă! Dar probabilitatea de a-l face e mai mare. Ei, dacă pe lângă acest material, mai avem și obișnuința noastră de a mânca mai mult decât trebuie – toți mâncăm mai mult decât trebuie –, de a alerga mai puțin, avem și neșansa de a ne lăsa oleacă de burtă, mai crește și un pic tensiunea, îți mai cauți și mai găsești și niște grăsimi crescute în sânge, dintr-o dată ai mai multe șanse să faci diabet", adaugă specialistul.
Acesta precizează că organismul nostru folosește insulina "ca să sature foamea de insulină a țesutului gras. Cu cât avem grăsimi mai multe în trup, cu atât asta mănâncă mai multă insulină și atunci nu mai rămâne destulă. Al doilea mare mâncător de insulină din organismul nostru este reprezentat de grăsimile din sânge, fie că se cheamă colesterol care are prostul obicei de a se depune pe vasele de sânge de a le înfunda, fie că se cheamă trigliceride care sunt mai ticăloase, ele irigă endoteliul vascular și bruma de colesterol, care probabil că nu e brumă de colesterol, se depune galopant", subliniază dr Doru Negru.
Apoi, continuă acesta, grăsimile intră sub piele "cu mare consum de insulină. Și odată intrate sub piele mai mănâncă o dată insulină! Și abia după aia dacă mai rămâne insulină, organismul o folosește ca să scadă zahărul din sânge. Apoi dacă fabrica de insulină e oleacă mai puțin performantă, mai puțin dotată, suprasolicitată în timp, nu mai poate și începe și crește zahărul în sânge".
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.