Semnul de pe față care îți arată că ai diabet. Indică un nivel ridicat al glicemiei
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Invitat la interviurile DC Medical, dr Doru Negru, medic primar boli interne, diabet, nutriție și boli metabolice a vorbit despre testele genetice.
Diabet. Doru Negru este medic primar Boli Interne, Diabet, Nutriție și Boli metabolice la Spitalul Clinic Sanador. La interviurile DC Medical, acesta a vorbit despre testele genetice și de ce ajungem dependenți de insulină.
"Nu, este o poveste! Nu se poate. Vedeți dumneavoastră, greu. Noi am făcut o chestie, am învățat sau am descifrat codul genetic cu niște ani în urmă. Cu alte cuvinte am învățat literele. Ei, de aici până când o să scriem poeme ca Shakespeare mai durează oleacă, mai trebuie să treacă vreo două – trei generații. Nu există o posibilitate, sunt o mulțime de gene care par, par a fi favorabile pentru dezvoltarea diabetului, dar depinde cum se exprimă și depinde și de cromozomul celălalt unde este", a afirmă Dr Doru Negru.
În opinia acestuia, cei care au rude de sânge care suferă sau au suferit de diabet, probabilitatea de a-l face e ceva mai mare:
"Deci, oamenii care au mătuși, unchi, părinți, bunici cu diabet ar trebui să fie mai are oleacă mai atenți. (...) Să se caute oleacă mai des. Nu e obligatoriu să-l facă! Dar probabilitatea de a-l face e mai mare. Ei, dacă pe lângă acest material, mai avem și obișnuința noastră de a mânca mai mult decât trebuie – toți mâncăm mai mult decât trebuie –, de a alerga mai puțin, avem și neșansa de a ne lăsa oleacă de burtă, mai crește și un pic tensiunea, îți mai cauți și mai găsești și niște grăsimi crescute în sânge, dintr-o dată ai mai multe șanse să faci diabet", adaugă specialistul.
Acesta precizează că organismul nostru folosește insulina "ca să sature foamea de insulină a țesutului gras. Cu cât avem grăsimi mai multe în trup, cu atât asta mănâncă mai multă insulină și atunci nu mai rămâne destulă. Al doilea mare mâncător de insulină din organismul nostru este reprezentat de grăsimile din sânge, fie că se cheamă colesterol care are prostul obicei de a se depune pe vasele de sânge de a le înfunda, fie că se cheamă trigliceride care sunt mai ticăloase, ele irigă endoteliul vascular și bruma de colesterol, care probabil că nu e brumă de colesterol, se depune galopant", subliniază dr Doru Negru.
Apoi, continuă acesta, grăsimile intră sub piele "cu mare consum de insulină. Și odată intrate sub piele mai mănâncă o dată insulină! Și abia după aia dacă mai rămâne insulină, organismul o folosește ca să scadă zahărul din sânge. Apoi dacă fabrica de insulină e oleacă mai puțin performantă, mai puțin dotată, suprasolicitată în timp, nu mai poate și începe și crește zahărul în sânge".
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.