Testosteron, 4 moduri simple și naturale prin care îi crești nivelul

Dana Lascu |
Data publicării:
Distrofia musculara
Distrofia musculara

Un nivel sănătos de testosteron poate duce la creșterea nivelului de energie, precum și la creșterea puterii și virilității. Dar ce puteți face dacă aveți un nivel de testosteron scăzut?

Dr. James Hotaling, urologist și expert în domeniul sănătății bărbaților, a explicat, într-un scurt interviu publicat pe pagina de web a Universtății Utah, că există patru moduri simple, patru pași prin care vă puteți crește nivelul de testosteron fără să fiți nevoiți să apelați la injecții hormonale.

Primul pas: 

„Primul lucru simplu pe care-l puteți face este să munciți ca să pierdeți în greutate. Chiar și o pierdere în greutate de doar 4 – 7 kilograme poate face o mare diferență în nivelul de testosteron", explică specialistul american.

Pasul 2 și 3

Al doilea și al treilea pas se combină, practic. Este vorba de activitatea fizică depusă și de ce alegeți să mâncați. Asta înseamnă, de fapt, că trebuie să adoptați un stil de viață sănătos.

„Exercițiile fizice, în special cele anaerobice, cum ar fi ridicarea greutăților, contează. Apoi, trebuie să adoptați o dietă echilibrată, încercând să evitați alimentele procesate, în special zahărul. Acest lucru poate duce la schimbarea nivelurilor de energie și, de asemenea, dă peste cap ritmurile circadiane naturale care reflectă producția de testosteron", spune Dr. James Hotaling.

Pasul 4

Pasul al patrulea, dar în egală măsură important, îl constituie odihna.

„Foarte important este și somnul. Mulți bărbați au apnee în somn și asta poate avea un mare impact asupra producției lor naturale de testosteron", spune medicul.

Mai multe cercetări au arătat că adulții trebuie să doamă între 7 și 9 ore pe noapte pentru ca organismul să fie odihnit în adevăratul sens al cuvântului.

Când se văd rezultatele

„Nivelurile de testosteron sunt o reflectare a sănătății dumneavoastră generale. Și dacă faceți aceste simple modificări, ar trebui să observați o diferență semnificativă în două până la trei luni", explică Dr. James Hotaling.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel