Tiramisu cu căpșuni, fără coacere. Desert fabulos cu pișcoturi, frișcă și șampanie

Adisa Codruț |
Data publicării:

Acum este sezonul căpșunilor și este păcat să nu profităm de aceste fructe dulci și parfumate. Pentru un răsfăț culinar desăvârșit, încearcă un desert de gală: tiramisu cu căpșuni și șampanie rosé. 

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

300 g căpșuni tăiate în cubulețe (cca. 400 g căpșuni întregi)

250 ml șampanie rosé

100 ml sirop de căpșuni

150 g pișcoturi

1 linguriță extract de vanilie

Pentru cremă:

250 ml smântână dulce naturală pentru frișcă (30% grăsime)

250 g mascarpone

170 g lapte condensat îndulcit

20 g zahăr pudră (opțional)

1 linguriță extract de vanilie

În plus:

150 g căpșuni pentru decor

5 g gelatină

biluțe decor

50 g migdale crude (tocate)

Șampania, smântâna pentru frișcă și mascarponele trebuie să fie bine răcite.

Spală căpșunile (cca. 400 g), curăță-le de codițe și taie-le în cubulețe, apoi pune-le în castron. Peste ele toarnă 100 ml de sirop de căpșuni și o linguriță de extract de vanilie. Toarnă 200 ml de șampanie peste căpșuni.

Amestecă delicat căpșunile, acoperă castronul cu o farfurie și dă totul la rece pentru 1 oră. Căpșunile se vor macera un pic în șampanie. După acest răstimp, strecoară căpșunile și păstrează tot sucul delicios în care s-au macerat.

Crema aceasta de tiramisu fără ouă se face foarte repede. Pune smântâna dulce pentru frișcă și mascarponele în castronul robotului de bucătărie. Ambele trebuie să fie foarte reci, scoase direct din frigider. Completează cu laptele condensat îndulcit (1 tub de 170 g) și cu extractul de vanilie. Mixează totul timp de câteva minute. Transferă crema într-un poș cu țui simplu (deschidere 2 cm). 

Optează pentru o tavă cu o formă ovală, cu capacitate de 1,5 L (dimensiuni cca. 26 x 18 x 6 cm). Însiropează pișcoturile în sucul delicios de căpșuni cu șampanie. Apoi creează primul strat de pișcoturi. Peste el pune jumătate din cubulețele de căpșuni și presară o mână bună de migdale tocate, apoi un strat de cremă (jumătate din cantitatea totală). Peste cremă presară iar migdale. Repetă stratificarea: pișcoturi însiropate și restul de căpșuni tocate.

Pune o folie alimentară de plastic peste acest tiramisu cu căpșuni și șampanie și bagă forma la frigider pentru 3-4 ore. Pune la rece și restul de cremă (din poș), precum și siropul rămas.

Alege câteva (10) căpșuni frumoase pentru a decora acest desert fabulos. Taie-le în felii subțiri și pune-le la scurs într-o strecurătoare. Din siropul rămas prepară un jeleu simplu care să protejeze fructele care compun decorul. Transferă siropul într-o crăticioară mică. Pune la hidratat 5 g de gelatină granule direct în siropul cu șampanie și așteaptă 10 minute. Pune crăticioara pe foc mic și încălzește totul până la 60 C. Dă deoparte crăticioara și lasă jeleul la răcorit, apoi 5 minute la frigider ca să înceapă ușor să se gelifieze.

Scoate forma cu tiramisu de la frigider, presară iar migdale și pune și al doilea strat de cremă. Deasupra decorează cu felii de căpșuni scăldate prin jeleul roșu cu șampanie, scrie savoriurbane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel