Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Toată lumea iubește tiramisu, un desert irezistibil, foarte parfumat și delicios. Astăzi, îți propunem o rețetă de tiramisu fără ouă, gata în doar 10...
Tiramisu fără ouă ingrediente (6 porții)
300 ml frişcă lichidă
250 g cremă de brânză mascarpone, la temperatura camerei
70 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 pliculeț zahăr vanilat
1 linguriţă de lichior Amaretto sau esență de cafea
300 ml de cafea îndulcită, la temperatura camerei
1 pachet cu pişcoturi de şampanie
cacao
Tiramisu fără ouă mod de preparare
Amestecă zahărul cu frişca lichidă, esenţa de vanilie, zahărul vanilat și crema mascarpone. Mixează la viteză mare până obții o frișcă tare.
Înmoaie pe rând pişcoturile în cafeaua îndulcită în care ai pus și o linguriță de esență de cafea. Nu mult, pentru că riscă să se fărămițeze.
Aşază un prim strat într-o tavă înaltă. Întinde pe primul strat de pişcoturi o treime din cantitatea de cremă de frișcă și mascarpone, adaugă din nou un strat de pişcoturi înmuiate în cafea, apoi adaugă încă un strat de cremă şi deasupra ultimul strat de pişcoturi și restul de frișcă. Deasupra pudrează cu cacao.
Lasă tiramisu fără ouă la frigider pentru aproximativ 2-4 ore sau peste noapte, pentru ca blatul să fie bine însiropat și aromat.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
