Top 10 alimente care conțin mai mult calciu decât laptele

Angela Sabău |
Data publicării:
Seminte chia
Seminte chia

Laptele este apreciat pentru conținutul său bogat în calciu. Dar nu este singurul. Iată alte alimente, chiar mai bogate în calciu decât laptele.

Iată o listă de 10 alimente care conțin calciu:

Semințe

Semințele de chia furnizează 177 mg de calciu/lingură. Doar 3 linguri pe zi v-ar oferi mult mai mult calciu decât un pahar de lapte.

Semințele de susan, mac și in sunt, de asemenea, bogate în minerale. Semințele sunt ușor de adăugat în salate, cu pâine prăjită sau amestecate într-un smoothie! Sunt, de asemenea, bogate în acizi grași Omega-3.

Sardine

Sunt una dintre cele mai bune surse de calciu fără lactate. Doar 85 de grame de sardine vor satisface 33% din necesarul zilnic de calciu. Se găsesc conservate în ulei CU oase (de aici provine cea mai mare parte a calciului!). În timp ce majoritatea oamenilor nu se bucură de sardine, există multe feluri de mâncare mediteraneene care încorporează peștele delicios. Încercați-le cu cu roșii, castraveți, brânză feta și măsline.

Migdale

Migdalele sunt cele mai bogate în calciu dintre toate nucile (nuci, alune etc). Migdalele oferă, de asemenea, 3 grame de fibre/30 de grame și sunt bogate în proteine ​​și diverse vitamine - un adevărat superaliment!

Luați migdalele crude pentru a evita excesul de zaharuri și grăsimi

Legume cu frunze verzi

Cu cât frunza este mai închisă la culoare, cu atât este mai mare conținutul de calciu. Doar o ceașcă de varză verde (collard greens) conține 266 mg - un sfert din necesarul zilnic de calciu. Spanacul, varza și broccoli sunt printre cele mai mari surse de minerale. Este ușor să sotezi aceste verdețuri și să le încorporezi în mesele servite pe tot parcursul zilei.

Fasole

Fasolea este cunoscută pentru cantitățile mari de proteine ​​și fibre, dar conține și o cantitate mare de micronutrienți. Cele mai bune surse de calciu sunt fasolea verde, fasole de soia, și fasole albă. Cu aceste tipuri de fasole, doar 1 cană vă va satisface un sfert din necesarul zilnic de calciu. Fasolea este foarte nutritivă și poate chiar ajuta la scăderea colesterolului!

Portocale

O cană de suc de portocale proaspăt stors oferă aproximativ 72 mg de calciu. Portocalele sunt, de asemenea, renumite pentru cantitățile lor ridicate de vitamina C, care vor ajuta corpul să absoarbă mai bine calciul!

Deși nu este la fel de mult ca o ceașcă de lapte, portocalele oferă o varietate de substanțe nutritive pe care laptele nu le oferă. De asemenea, multe sucuri de portocale de astăzi sunt îmbogățite cu calciu, pentru a avea aceeași cantitate ca laptele!

Iaurt

O sursă excelentă de calciu. O cană de iaurt simplu oferă o treime din nevoile de calciu. Multe iaurturi oferă, de asemenea, probiotice pentru un intestin sănătos, ceea ce aduce o mulțime de beneficii. Încercați iaurtul cu fructe de pădure, nuci și semințe pentru un mic dejun hrănitor!

Quinoa

Un tip de cereale integrale sănătoase și proteină completă cu toți aminoacizii esențiali! O cană de quinoa gătită oferă până la 100 mg de calciu, plus o cantitate mare de potasiu și zinc. Quinoa este o alternativă sănătoasă la orez și poate fi servită fierbinte sau rece într-o salată. Cantitatea mare de proteine ​​din quinoa vă va ajuta să vă mențineți sătuș mai mult timp.

Rubarbă

Cantitatea de calciu din rubarbă este destul de mare, deși este o formă mai puțin digerabilă. Dar chiar dacă absorbim doar 25% din acesta, tot primim aproximativ 90 mg de calciu pe cană! Rubarba conține, de asemenea, prebiotice pentru a încuraja dezvoltarea bacteriilor intestinale sănătoase. Rubarba poate fi rară în mesele și gustările dvs., dar sunt delicioase și pot fi încorporate crude sau prăjite în multe rețete!

Proteine ​​din zer (pudră proteică)

3- de grame de proteine ​​din zer oferă aproximativ 200 mg de calciu!

Această pudră proteică este derivată parțial din lapte și este o sursă excelentă de calciu și proteine. De asemenea, proteinele din zer s-au dovedit a îmbunătăți nivelul zahărului din sânge și ajută la pierderea în greutate. Sunt ușor de adăugat la smoothie-uri, fulgi de ovăz și multe altele!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel