Tort de morcovi și portocale fără zahăr și lapte. Rețetă cu puține calorii
La micul dejun sau ca gustare, o felie de tort este întotdeauna binevenită și poate foarte bine să facă parte dintr-o dietă echilibrată. Adesea se recomandă limitarea consumului de dulciuri din cauza...
Morcovul și portocala, două alimente sănătoase
Este de la sine înțeles că morcovul este o legumă populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Este bogat în minerale și antioxidanți și este, de asemenea, o sursă de carotenoizi, vitamine și fibre dietetice. Sucul de morcovi protejează sistemul cardiovascular, potrivit acestui studiu, prin creșterea statusului antioxidant și reducerea peroxidării lipidelor.
Aliment cu un conținut scăzut de calorii, morcovul ține de foame, așa cum este stipulat în prezentul studiu; și, prin urmare, poate fi ușor integrat într-o dietă de slăbire. Bogat în vitamina A, morcovul este benefic și pentru sănătatea ochilor și ar putea chiar, potrivit unui studiu, să reducă degenerescența maculară legată de vârstă, datorită luteinei și zeaxantinei pe care le conține.
În ceea ce privește portocala, este un fruct bogat în vitamina C, dar și în potasiu, în folat de magneziu. Este bine cunoscut faptul că vitamina C este un micronutrient care joacă un rol important în susținerea funcțiilor celulare ale sistemului imunitar, așa cum s-a demonstrat în acest studiu. În plus, un alt studiu spune că sucul de portocale ar reduce riscul bolilor cardiovasculare la adulții cu niveluri moderate de colesterol.
După ce am enumerat beneficiile acestor ingrediente, să trecem la rețeta de Tort cu morcovi și portocale.
Ai nevoie de:
- 2 portocale
- 5 morcovi
- ¾ cană fructoză
- 3 ouă
- 250 g făină fără gluten (100 g făină de orez, 100 g făină de porumb, 50 g pudră de migdale) + două lingurițe de psyllium
- 125 ml lapte de migdale
- 100 ml ulei de porumb
- 1 lingură de drojdie
- Un vârf de bicarbonat de sodiu
- Un vârf de sare
- Scorțișoară și nucșoară după gust (opțional)
Spală portocalele și curăță-le de coajă. Taie pulpa în patru părți și scoate sâmburii. Păstrează coaja de portocală.
Într-un blender, amestecă portocalele cu fructoza și uleiul de porumb.
Curăță morcovii, dă-i prin răzătoare și pune-i deoparte.
Adaugă laptele de migdale și ouăle în amestec și omogenizează câteva minute.
Într-un castron, pune făina fără gluten și adaugă praful de copt, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare, precum și scorțișoară și nucșoară. Amestecă totul. Fă o gaură în mijlocul vasului și toarnă amestecul de portocale. Folosind o spatulă de lemn, amestecă totul până obții o pastă omogenă. În cele din urmă, adaugă morcovii rași.
Toarnă tortul în tava pe care ai acoperit-o cu hârtie de copt și bag-o în cuptorul încălzit anterior la 180 °, timp de 45 până la 60 de minute.
-
Mâncarea care te ajută să-ți păstrezi mintea limpede20.12.2025, 12:46
-
Arginina, suplimentul simplu care ar putea încetini boala Alzheimer20.12.2025, 10:58
-
De ce transpirația nu miroase și cum apare mirosul corporal20.12.2025, 10:00
-
Ce se întâmplă în corpul tău când bei bubble tea20.12.2025, 09:09
-
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
