Tort-ecler fără coacere, cea mai FINĂ prăjitură de casă. Gata în 15 minute

Cătălina Burghelea / 25 feb 2021 / 13:17

Această rețetă dietetică, fără coacere, este delicioasă! Îți ia doar 15 minute să prepari tortul-ecler. 

Ingrediente

500 g biscuiți dietetici (din făină integrală)

2 plicuri (100 g fiecare) budincă de vanilie instant

3 căni lapte

300 ml frișcă lichidă

Pentru glazură

5 linguri cacao

1 ceașcă zahăr

5 linguri unt (la temperatura camerei)

5 linguri lapte călduț

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Mai adaugă puțin zahăr, dacă glazura ți se pare prea subțire și vrei să o îngroși. Dacă e prea groasă, mai adaugă puțin lapte, pentru a o subția.

Bate frișca. Într-un bol, amestecă bine budinca de vanilie și laptele, apoi toarnă amestecul peste frișcă.

Într-o tavă dreptunghiulară, de aproximativ 23 x 33 cm, pune un strat de biscuiți mărunțiți, peste care adaugi jumătate din budincă, apoi un alt strat de biscuiți, peste care torni cealaltă jumătate de budincă și ultimul strat de biscuiți, apoi glazură.

Ține tortul-ecler la rece, peste noapte sau cel puțin 4 ore înainte de a o servi.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy