Tratamentul hipertensiunii: cât de riscant este la pacienții cu COVID-19. Studiile arată cu precizie

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicament
Medicament

Încă de la începutul pandemiei au existat îngrijorări uc privire la persoanele cu hipertensiune care fac COVID-19. Exista supoziția că   utilizarea medicamentelor pentru această afecțiune la pacienții cu COVID-19 ar putea ajuta la replicarea virală. 

Medicamentele pentru tratarea hipertensiunii arteriale crescute nu au afectat rezultatele pacienților internați cu COVID-19, a descoperit o echipă internațională condusă de cercetători la Școala de Medicină Perelman de la Universitatea din Pennsylvania. Studiul, publicat în The Lancet Respiratory Medicine, este primul studiu controlat randomizat care arată că nu există risc pentru pacienții care continuă aceste medicamente în timp ce sunt spitalizați pentru COVID-19.

Ca parte a studiului REPLACE COVID, cercetătorii au examinat dacă inhibitorii ECA (ACEI) sau blocantele receptorilor de angiotensină (ARB) - două clase de medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute - ar putea ajuta la atenuarea complicațiilor sau la simptomele mai severe. Peste 49 de milioane de adulți din SUA iau medicamente pentru tratarea hipertensiunii, iar dintre aceștia, aproximativ 83% (41 milioane) iau medicamente din clasa ACEI sau ARB, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

La începutul pandemiei a apărut o îngrijorare cu privire la utilizarea medicamentelor din clasa ACEI sau ARB la pacienții cu COVID-19, deoarece unele studii au sugerat că aceste medicamente ar putea regla receptorii celulari pentru virusul SARS-CoV-2 care ar putea ajuta la replicarea virală. Cu toate acestea, s-a considerat, de asemenea, că unele efecte ale acestor medicamente ar putea fi de protecție împotriva virusului.

„Studiile observaționale s-au făcut rapid, dar studiile randomizate sunt importante pentru a stabili un răspuns definitiv cu privire la impactul potențial al acestor medicamente utilizate în mod obișnuit pentru tensiunea arterială în cadrul COVID-19”, a declarat autorul principal al studiului, Julio A. Chirinos, doctor, profesor asociat de medicină cardiovasculară la Școala de Medicină Perelman. „Rezultatele studiilor noastre arată cu precizie că aceste medicamente pot fi continuate în condiții de siguranță pentru pacienții spitalizați cu COVID-19”, spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel