Tremorul esențial, cauze, simptome și tratament

Pentru persoanele cu tremor este foarte greu să îmbine cele două piese
Pentru persoanele cu tremor este foarte greu să îmbine cele două piese

Tremorul esențial este agitarea sau tremurarea involuntară a unei părți a corpului. De obicei afectează mâinile și capul, dar poate provoca, de asemenea, tremor în maxilar, picioare, limbă și față.

Tremorul esențial este cea mai frecventă tulburare de mișcare. O sursă de studiu din 2014 a estimat că 2,2 la sută dintre persoanele din Statele Unite, sau între 6,38 și 7,63 milioane de persoane, au un tremur esențial, notează Medical News Today. 

Cercetătorii consideră că poate exista o legătură între tremorul esențial și unele afecțiuni psihologice, cum ar fi afectarea cognitivă și tulburările de personalitate, deși este necesară mai multe cercetări. Sursa încredințată pentru a confirma acest lucru.

Simptome

Simptomele tremorului esențial implică scuturare incontrolabilă, în primul rând în mâini.
Principalul simptom al tremorului esențial este tremurarea incontrolabilă, în special a mâinilor, care se poate agita fie în sus și în jos, fie într-o mișcare laterală

Tremorul poate apărea în următoarele părți ale corpului:

față
mâinile și brațele
cap
falcă
limbă
corzile vocale sau laringe
picioare

Simptomele tind să înceapă mai târziu în viață. Cu cât simptomele încep mai devreme, cu atât afectarea tinde să fie și cu atât mai gravă poate deveni.

Afecțiunea afectează atât bărbații, cât și femeile. Se poate dezvolta la orice vârstă, dar este mult mai probabil să afecteze persoanele în vârstă.

Deși simptomele apar de obicei la mâini și brațe inițial, ele se pot răspândi treptat în alte părți ale corpului

Tremorul minor este frecvent pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, dar tremorul esențial este mai persistent și mai sesizabil și tinde să se agraveze treptat.

Multe persoane nu vor avea niciun simptom atunci când partea cu tremur esențial este în repaus. În schimb, starea va deveni evidentă doar atunci când încearcă să mențină o postură care aplică o forță împotriva gravitației, cum ar fi să stea în picioare sau să țină un braț întins.

În cazuri mai severe, tremorul poate fi prezent în orice moment. Acest lucru poate dezactiva și face dificil pentru oameni să finalizeze activități simple zilnice, cum ar fi să bea dintr-un pahar, să lege șireturile sau să scrie.

Deși simptomele sunt ușoare în majoritatea cazurilor, acestea pot crește mai severe în timp.

cauze

Este probabil ca unele cazuri de tremor esențial să fie ereditare. Conform Academiei Americane de Neurologie (AAN), șansa unei persoane de a moșteni această tulburare de mișcare de la un părinte este de până la 50 la sută.

Experții consideră, de asemenea, că variațiile genetice ale diferitelor cromozomi pot provoca sau contribui la tremorul esențial.

Ei cred că mutațiile genetice pot modifica cerebelul și nucleul inferior, care sunt zone ale creierului. Modificările aduse acestor regiuni pot afecta modul în care creierul trimite semnale prin nervi pentru a controla mușchii.

Cu toate acestea, nu este clar de ce unele persoane dezvoltă tremor esențial atunci când nu au mutații genetice relevante și nu au antecedente familiale ale afecțiunii.

declanșatoare

Anumiți factori pot declanșa sau agrava simptomele tremurului esențial. Acestea includ:

consum excesiv de cofeină
anxietate și stres
activitate intensă
unele medicamente
lipsa de somn

Consumul de cantități excesive de alcool poate duce la mahmureală, ceea ce poate înrăutăți simptomele în dimineața următoare. Cu toate acestea, consumul a două unități de alcool poate reduce simptomele tremorului timp de aproximativ 4 ore la până la 80 la sută din oameni.

Folosirea regulată a alcoolului pe post de medicament, poate duce, de asemenea, la dependența de alcool, ceea ce poate ajunge la agravarea tremorului.

În plus, unele condiții care provoacă alte tipuri de tremor sunt legate de tremurul esențial.

Condițiile care pot declanșa simptome de tremor esențial includ:

hipertiroidism sau tiroidă hiperactivă
boala Parkinson
neuropatie periferica
accident vascular cerebal

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel