Uleiul esențial de ghimbir: fabulos în greață, anxietate, inflamație

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ghimbirul
Ghimbirul

Probabil că sunteți familiarizat folosirea ghimbirului ca ingredient pentru gătit sau ca remediu pentru răceală sau gripă, dar el are efecte benefice și ca ulei esențial. Iată ce face în organism: 

Uleiul esenial de ghimbir poate fi utilizat ca topic  local sau în aromaterapie.

Cum se face

La  fel ca în cazul majorității uleiurilor esențiale, uleiul de ghimbir este extras din seva răcinilor de ghimbir în mai multe moduri, de obicei prin distilarea cu abur. În timp ce în medicina ayurvedică, uleiul de ghimbir se folosește, tradițional, la probleme emoționale, cum ar fi anxietatea și încrederea în sine scăzută.

Beneficiile uleiui de ghimbir

Uleiul de ghimbir are proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante. Drept urmare, există o mulțime de avantaje în utilizarea sa, inclusiv următoarele cinci:

- Reduce inflamația – mai multe studii au constatat că ghimbirul poate ajuta la calmarea inflamație.
- Estompează cicatricile - datorită proprietăților sale antioxidante care pot reduce apariția cicatricilor hipopigmentate.
- Ajută anxietatea - datorită proprietăților sale de încălzire și calmare.
- Calmează simțurile - inhalarea uleiului esențial de ghimbir poate ajuta la reducerea acumulării de mucus în plămâni și gât.
- Reduce senzația de greață - se spune că aroma plăcută ajută la derajamentele la stomac, precum și răul de mișcare, cel de dimineață la femeile însărcinate, cel de altitudine și cel dat de migrenă. De asemenea, ajută la digestie atunci când este inhalat.

Iată cum poate fi folosit: 

Inhalați

Punând 1- 2 picături din uleiul de ghimbir într-un dispozitiv care emite abur sau într-un castron cu fierbinte cu apă. Sau presărați câteva picături pe un prosop ori o cârpă și puneți-o sub pernă

Pulverizați

Pentru a vă împrospăta camera. Poate fi un spray de cameră, dacă adăugați 10 până la 15 picături la un sfert de litru de apă într-o sticlă de spray. Poate fi folosit și într-un difuzor de arome.

Aplicați

Diluați-l cu un ulei purtător (cum ar fi ulei de migdale, jojoba, nucă de cocos sau avocado) și apoi aplicați câteva picături pe tălp sau masați în punctele de puls.

Masaj

Diluați 5 picături de ulei esențial cu 10 ml de ulei de bază și aplicați ușor. Se amestecă bine cu uleiuri de lămâie, scorțișoară, rozmarin și mentă și este relaxant.

În baie

Adăugați 4 până la 6 picături de ulei de ghimbir în apă caldă din cadă. Apoi relaxați-vă în baie timp de cel puțin 10 minute pentru a permite aromei să funcționeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel