Unele plante țin șoarecii departe de casă. Lista completă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Unele plante țin șoarecii departe de casă. Lista completă! Foto: Freepick @BillionPhotos
Unele plante țin șoarecii departe de casă. Lista completă! Foto: Freepick @BillionPhotos

Unele plante îți vin în ajutor atunci când șoarecii îți infestează casa, curtea și grădina.

Șoarecii sunt rozătoare de temut, care pot fi o adevărată pacoste pentru o gospodărie. Dacă gospodăria ta este ținta acestor dăunători, nu-ți face griji. Există trei plante respingătoare care țin șoarecii departe de casa ta. Descoperă în acest articol plantele și mirosurile care resping șoarecii.

9 plante care nu au ce căuta în casa ta. Sunt extrem de toxice. Sigur ai cel puțin una dintre aceste plante: dificultăți de respirație, diaree, iritații ale pielii și ochilor

Unii folosesc substanțe chimice pentru a scăpa de șoareci. Dacă vrei să eviți acest lucru și să-i alungi din casă, ai la îndemână o soluție economică, ecologică și eficientă. Nu necesită efort și este de aplicat. În acest caz, poți apela la plante.

Șoarecii sunt dăunători sănătății și pot răspândi boli precum salmoneloza, hantavirusul și listeria prin urină și excremente. De asemenea, șoarecii pot contamina alimentele și suprafețele din bucătărie, cum ar fi blatul. Acesta este modul în care acești dăunători contribuie la răspândirea bolilor și a bacteriilor.

Mai mult, șoarecii se înmulțesc rapid. O familie întreagă de șoareci se poate ascunde în casa ta!

Frunzele de dafin atrag norocul și prosperitatea. Iată cum trebuie să le folosești

Aceste rozătoare pot provoca, de asemenea, daune semnificative în casă. Spre exemplu, pot roade cablurile electrice. Într-adevăr, acest lucru se poate transforma rapid în tragedie, deoarece cablurile roase pot provoca un scurtcircuit și ar putea izbucni un incendiu. De asemenea, șoarecilor le place să roadă cauciucul, betonul moale, lemnul, aluminiul și chiar conductele de gaz.  

Ce plante sperie șoarecii? Descoperă mirosurile care îi alungă de casă

Șoarecii pot fi descurajați de anumite mirosuri, în special de cele ale plantelor. Acestea sunt alternative bune la produsele toxice care sunt periculoase pentru mediu. Pentru a vă proteja casa de acești dăunători, verificați aceste plante care sunt eficiente împotriva șoarecilor. Le puteți crește în balcon sau le puteți păstra acolo unde rozătoarele sunt susceptibile să vă acceseze interiorul.

Mentă. Șoarecii urăsc parfumul puternic de mentă. Această plantă conține compuși puternici de mentol care pot irita cavitățile nazale ale șoarecilor.  Și asta nu e tot! Menta nu este doar un respingător pentru șoareci. Poți folosi această plantă pentru a da aroma bucatelor.

Trifoiul roșu, planta cu efect asupra dezechilibrelor hormonale. Reduce tensiunea arterială, colesterolul și ameliorează simptomele menopauzei

Diluează 2 lingurițe de ulei esențial de mentă într-o cană cu apă.  Pulverizează soluția în diferite zone ale casei la care au acces șoarecii. Mirosul puternic de ulei esențial ține șoarecii departe de casă.

Lavandă. Această plantă este apreciată pentru florile sale parfumate și frunzișul aromat. Folosită la gătit, sau pentru a ameliora stresul si anxietatea, aceasta planta aromata este ideala si pentru respingerea șoarecilor! Acești dăunători care îți invadează casa, nu-i apreciază mirosul puternic. Umple pliculețe mici cu lavandă uscată și  așeza prin zonele pe unde trec șoarecii. Dacă preferi uleiurile esențiale, pulverizează prin casă ulei esențial de lavandă diluat în apă.

Uleiul de piper, efecte multiple. Pentru ce e bun și cum să îl folosești

Eucalipt. Ideal pentru eliminarea mirosurilor neplăcute, îl poți folosi pentru a alunga șoarecii. Acești dăunători nu îi apreciază parfumul.

Diluează 2 lingurițe de ulei esențial de eucalipt într-o cană cu apă și câteva picături de lichid de spălat vase. Pulverizează spray-ul prin casă, mai ales în jurul scurgerilor, crăpăturilor sau găurilor din pereți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel