Verdict final: fructele nu îngrașă! Nutriționist: Nu vă temeți de ele
S-au spus atâtea lucruri negative despre fructe - ba că îngrașă, bă că nu trebuie consumate în cantități mari etc. Un nutriționist român are altă părere despre...
"Trebuie sa citești asta! S-a discutat intens în online despre mitul fructelor care îngrașă, care depun grăsimea fix pe abdomen și te lasă fără silueta. Sper ca toată lumea s-a lămurit și a înțeles ca atâta timp cât mănânci numărul tău de kcal, nu ai cum sa te îngrași. As vrea acum sa mergem mai departe și mai profund în subiect, sa înțelegem de fapt ce se întâmplă în corpul nostru.
Zaharul nu e același lucru cu sfecla de zahar, alimentul din care este creat. În natura, fructoza este combinata cu fibre, fitonutrienti și antioxidanți care anulează toate efectele nocive.
Studiile arata ca dacă bei o cana de apa cu 3 linguri de zahar ( echivalentul unei doze de suc) în prima ora glicemia ta va creste dramatic!! Organismul tău este nevoit sa secrete atât de multă insulina încât peste încă o ora, glicemia îți scade la fel de dramatic ajungând la un nivel echivalent cu cel al postului negru. Organismul tău se panichează și crede ca ești în condiții grele de viata, trebuie sa supraviețuiești, asa ca revarsă grăsime în sânge pentru a te tine în viata...dand naștere astfel la alte probleme...
Consumul de zahăr din fructe nu este nociv
Ce crezi ca se întâmplă dacă mănânci o cana de fructe PE LÂNGĂ acea cana cu zahar? Te aștepți ca glicemia sa o ia total razna din moment ce și fructele ai zaharurile lor nu? Ei bine, nu. Studiile au arătat ca cei care au mâncat și fructe nu s-au confruntat cu creșterea rapida a glicemiei în prima ora și nici cu hipoglicemia din a 2-a ora. Glicemia lor a crescut și a scăzut lent și treptat fără ca organismul sa reverse grăsime în sânge.
Consumul de zahar din fructe nu numai ca nu este nociv, dar este chiar benefic. Spre exemplu, fructele de pădure au capacitatea de a regla glicemia mare după ce ai consumat alimente hiperglicemice, cum ar fi pâinea alba. Acest lucru se datorează fibrelor care acționează precum agent de gelificare în stomac și în intestinul subțire astfel încat încetinește eliberarea zaharurilor. În concluzie, zaharurile prezente în fructe, in varianta creata de natura, aduce numeroase beneficii organismului. Nu va temeți de fructe!!", a precizat nutriționistul Camelia Radu pe rețelele de socializare.
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
EXCLUSIV Consumul de fructe seara, impact asupra glicemiei. Dr. Mihai Comșa: Duce la dereglarea mecanismelor de semnalizare glicemică
Acest test simplu îți arată dacă ai pre-diabet. Nu dă semne! Mulți află când deja au diabet
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
EXCLUSIV Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Ce este diabetul zaharat și cum îl poți preveni?
EXCLUSIV Diabetul de tip 2, remisiune. Prof. dr. Bogdan Timar: Valorile glicemice sunt normale
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
ARFID: ce este, cum se manifestă și de ce nu e doar “moft la mâncare”
Prediabetul poate intra în remisie chiar și fără pierdere în greutate, arată un nou studiu
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
EXCLUSIV Postul Crăciunului: adevărul despre produsele de post. Ingredientul care dăunează sănătății. Dr. Lygia Alexandrescu: Nu e o alegere bună
Durerea nervoasă provocată de diabet: descoperirea care poate duce la un tratament
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Burta de cortizol și fața umflată de la stres: adevărul șocant și ce NU îți spune nimeni
Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Semne timpurii ale diabetului pe care le observi dimineața
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
