Virusul gripei aviare, detectat la un grup de muncitori la o fermă de păsări: OMS, ALERTATĂ

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
În România a fost confirmat un focar de gripă aviară la o fermă din Maramureș
În România a fost confirmat un focar de gripă aviară la o fermă din Maramureș

OMS a fost alertată cu privire la prezența virusului gripei aviare la mai mulți muncitori de la o fermă de păsări din Rusia.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost alertată azi după ce oamenii de știință ruși au spus c au descoperit primul caz de gripă aviară la oameni. Ei spun că este vorba de transmiterea tulpinii H5N8 al gripei aviare.

În intervențiile televizate, șefa serviciului responsabil cu protecția consumatorilor, Anna Popova, a declarat că oamenii de știință de la laboratorul Vektor au izolat materialul genetic al tulpinii de la șapte muncitori de la o fermă de păsări din sudul Rusiei, unde în decembrie a fost înregistrat un focar printre păsări.
Lucrătorii nu au suferit nicio consecință gravă asupra sănătății, a adăugat ea.
„Informațiile despre primul caz din lume de transmitere a gripei aviare (H5N8) la oameni au fost deja trimise către Organizația Mondială a Sănătății”, a spus Popova.
Există diferite subtipuri de virusuri gripale aviare, notează Medialxpress.
În timp ce tulpina extrem de contagioasă H5N8 este letală pentru păsări, niciodată nu s-a raportat că s-a răspândit la oameni.
Popova a lăudat „descoperirea științifică importantă”, spunând că „timpul va spune dacă virusul poate suferi mutații în continuare.”
„Descoperirea acestor mutații atunci când virusul nu a dobândit încă capacitatea de a se transmite de la om la om ne oferă tuturor, întregii lumi, timp, pentru a ne pregăti pentru posibile mutații și a reacționa într-un mod adecvat și în timp util”, a spus Popova.
Oamenii se pot infecta cu virusuri gripale aviare și porcine, cum ar fi subtipurile gripei aviare A (H5N1) și A (H7N9) și subtipurile gripei porcine, cum ar fi A (H1N1).
Potrivit OMS, oamenii se infectează de obicei prin contact direct cu animale sau medii contaminate și nu există o transmitere susținută în rândul oamenilor.
H5N1 la oameni poate provoca boli severe și are o rată de mortalitate de 60%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel