Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Vitamina E este un nutrient important pentru vedere, reproducere, sănge, creier și piele.
Organismul are nevoie de vitamina E pentru a funcționa corect. Iată ce se întămplă în organism, atunci când ai o deficiență, porivit Mayo Clinic.
Deficiența de Vitamina E este rară și de obicei, este rezultatul unei afecțiuni de bază sau se moștenește genetic. Deficiența este frecventă și la nou-născuții și bebelușii născuți prematur care au o greutate mică la naștere.
Slăbiciune musculară: Vitamina E este esențială pentru sistemul nervos central. Este printre principalii antioxidanți ai organismului, iar o deficiență duce la stres oxidativ, care poate duce la slăbiciune musculară.
Dificultăți de coordonare și mers: o deficiență poate determina anumiți neuroni, numiți neuronii Purkinje, să se descompună, dăunând capacității lor de a transmite semnale.
Amorțeală și furnicături: deteriorarea fibrelor nervoase poate împiedica nervii să transmită corect semnale, ceea ce duce la aceste senzații, care se mai numesc și neuropatie periferică.
Deteriorarea vederii: O deficiență de vitamina E poate slăbi receptorii ușori din retină și alte celule din ochi. Acest lucru poate duce la pierderea vederii în timp.
Probleme ale sistemului imunitar: Unele cercetări sugerează că o lipsă de vitamina E poate inhiba celulele imune. Adulții mai în vârstă sunt mai expuși acestui risc.
Din fericire, vitamina E este foarte ușor de găsit în alimente. Prin urmare, este puțin probabil să deveniți deficienți, cu excepția cazului în care absorbția de nutrienți este afectată, potrivit HealthLine.
Printre alimentele bogate în vitamina E se numără: Uleiul de floarea soarelui, mihdalele, alunele, nucile, pește, ardei roșu, kiwi, carne de pasăre și fructe de mare.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima