Vitamina E, TOT ce nu știai despre ea. În ce alimente o găsești

DCMedical Team |
Data publicării:
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline

Vitamina E constituie un puternic antioxidant și se găsește în o serie de alimente la îndemână, spune consultatul nutriționist Elena Pogurschi.  

Vitamina E se găsește îndeosebi în uleiurile vegetale precum cel de germeni de porumb, de palmier, uleiul de măsline, dar și în uleiul de soia. Consultantul nutriționist Elena Pogurschi declara pentru Spectacola că această vitamină e conținută, în cantități apreciabile, în: nuci, fistic, alune, semințe de floarea-soarelui, avocado, mure, kiwi, mango, spanac, broccoli, morcovi, cereale integrale, legumele cu frunze verzi.

”Uleiul de pește este iarăși o sursă considerabilă de vitamina E. Dintre produsele animaliere, ficatul și ouăle sunt surse importante de vitamina E”, adaugă specialistul. Vitamina E reprezintă un puternic antioxidant în lupta împotriva radicalilor liberi. ”Are rol în coagularea sângelui, în fertilitate, oferă protecție ficatului, menține sănătatea ochilor. O alimentație sănătoasă ar trebui să asigure necesarul zilnic de vitamina E. Deficiențe se întâlnesc rar la persoane sănătoase. Carențe apar la persoanele cu disfuncții în metabolizarea grăsimilor. Supradozajul este rar întâlnit”, explică Elena Pogurschi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel