Vitaminele A și E, asociate cu un risc mai mic de boli pulmonare și răceli

Angela Sabău / 28 sep 2021 / 08:35
Unele vitamine sunt mai bune dacă le obții din alimente
Unele vitamine sunt mai bune dacă le obții din alimente

Vitaminele A și E au fost asociate cu un risc mai mic de a face boli pulmonare grave sau răceli. Studiile arată inclusiv care sursă de vitamine este cea mai bună.

Una dintre cele mai bune metode de a susține sistemul imunitar este prin dobândirea unui nivel suficient de vitamine din dietă.

Și s-ar putea să vă întrebați dacă vitaminele au efect în cazul răcelilor și altor afecțiuni respiratorii.

Un studiu observațional publicat pe 27 octombrie 2020 de BMJ Nutrition Prevention & Health oferă informații încurajatoare.

Cercetătorii au evaluat date despre dieta auto-raportată a mai mult de 6.000 de adulți britanici, timp de peste opt ani. Persoanele care au raportat cele mai mari aporturi de vitamine A și E, atât din dietă, cât și din suplimente, precum și de aportul ridicat de vitamina D doar din suplimente, au avut cele mai puține neplăceri legate de boli respiratorii, cum ar fi răcelile, astmul și bolile pulmonare obstructive cronice.

Studiul nu demonstrează că aceste vitamine au prevenit problemele respiratorii, dar alte studii le-au asociat cu riscuri mai mici de a face boli respiratorii.

Vitaminele sunt cele mai eficiente atunci când provin din dietă. Sursele bune de vitamina A includ ficatul; laptele integral; brânză; morcovi; legume cu frunze verzi.

Sursele bune de vitamina E includ uleiurile vegetale, nucile și semințele. Este dificil să obțineți suficientă vitamina D din alimente (cum ar fi peștele sau laptele îmbogățit), astfel încât administrarea a 1.000 UI de vitamina D3 oferă o anumită asigurare.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy