Vitaminele A și E, asociate cu un risc mai mic de boli pulmonare și răceli

Angela Sabău |
Data publicării:
Unele vitamine sunt mai bune dacă le obții din alimente
Unele vitamine sunt mai bune dacă le obții din alimente

Vitaminele A și E au fost asociate cu un risc mai mic de a face boli pulmonare grave sau răceli. Studiile arată inclusiv care sursă de vitamine este cea mai bună.

Una dintre cele mai bune metode de a susține sistemul imunitar este prin dobândirea unui nivel suficient de vitamine din dietă.

Și s-ar putea să vă întrebați dacă vitaminele au efect în cazul răcelilor și altor afecțiuni respiratorii.

Un studiu observațional publicat pe 27 octombrie 2020 de BMJ Nutrition Prevention & Health oferă informații încurajatoare.

Cercetătorii au evaluat date despre dieta auto-raportată a mai mult de 6.000 de adulți britanici, timp de peste opt ani. Persoanele care au raportat cele mai mari aporturi de vitamine A și E, atât din dietă, cât și din suplimente, precum și de aportul ridicat de vitamina D doar din suplimente, au avut cele mai puține neplăceri legate de boli respiratorii, cum ar fi răcelile, astmul și bolile pulmonare obstructive cronice.

Studiul nu demonstrează că aceste vitamine au prevenit problemele respiratorii, dar alte studii le-au asociat cu riscuri mai mici de a face boli respiratorii.

Vitaminele sunt cele mai eficiente atunci când provin din dietă. Sursele bune de vitamina A includ ficatul; laptele integral; brânză; morcovi; legume cu frunze verzi.

Sursele bune de vitamina E includ uleiurile vegetale, nucile și semințele. Este dificil să obțineți suficientă vitamina D din alimente (cum ar fi peștele sau laptele îmbogățit), astfel încât administrarea a 1.000 UI de vitamina D3 oferă o anumită asigurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel