Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ca să ne jucăm cu o replică celebră din Hamlet-ul lui William Shakespeare, „To B or not to B”, a fi sau a nu fi … vitaminele B. Aceste vitamine sunt extrem de importante pentru organism, dar nu lua...
Dintre vitaminele B, două sunt cele mai cunoscute: B12 și B6. Poate știați că fără suficientă vitamină B12 (și acid folic), de exemplu, puteți fi obosit, slab, constipat sau deprimat. Pentru un aport corect de vitamina B12, încercași scoicile sau ficatul de vită.
Vitamina B6 are multe funcțiuni importante în organism. Ea afectează starea de spirit, apetitul, somnul și gândirea. Fără suficientă vitamină B6, vă puteți îmbolnăvi mai des și vă puteți simți deprimat sau confuz, puteți avea buze sparte, crăpate. Aveți nevoie doar de o cantitate mică din ea în fiecare zi, iar surse bune naturale sunt năutul, tonul și - surpriză - ficatul de vită.
Alte tipuri de vitamine B și cât de importante sunt ele:
B1 (Tiamină)
Corpul vostru poate să nu absoarba suficient din această vitamină dacă beți adesea mai mult de un pahar de alcool. Fără ea, este posibil să resimțiți slăbiciune, oboseală și chiar să suferiți unele leziuni ale creierului. De asemenea, lipsa ei poate duce la psihoză. De unde obțineți B1 pe cale naturală? Din orez, păstrăv și fasole neagră, notează specialiștii de la WebMd.com.
B2 (Riboflavin)
Cel mai mulți dintre noi au valori contstante de riboflavină în organism. Este un lucru bun, pentru că o lipsă serioasă poate afecta ficatul și sistemul nervos. Dacă vî lipsește mâncați o bucată mare de ficat de vită. Nu vă place? Laptele, iaurtul și carnea de vită sunt alegeri bune.
B3 (Niacina)
Niacina vă ajută digestia, pielea și nervii să funcționeze așa cum ar trebui. De asemenea, ajută la transformarea alimentelor în energie. O puteți obține din lapte, ouă, orez și pește. Dar nu exagerați. Prea mult vitamina B3 poate provoca leziuni hepatice, ulcere peptice și erupții cutanate.
B7 (biotină)
Lipsa de B7 poate duce la erupții cutanate, căderea părului, colesterol ridicat și probleme cardiace. O găsii în stare naturală în conopidă, somon, morcovi, banane, făină de soia, cereale și drojdie.
Acid folic (folat)
Acesta este un membru important al familiei vitaminelor B - mai ales dacă sunteți însărcinată, deoarece ajută la prevenirea apariției anumitor defecte din naștere la copil. Acidul folic este versiunea de laborator a folatului, care se găsește în mod natural în alimente precum spanac și mazăre închisă la culoare.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.