Vremea capricioasă ne afectează sănătatea. Recomandările dr Valeria Herdea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ploaie  FOTO: pixabay
Ploaie FOTO: pixabay

Studiile zic că 40% dintre oameni sunt meteosensibili, adică sunt afectați de temperatură, presiune și umiditate.

Vremea capricioasă își pune amprenta asupra stării de sănătate a oamenilor. Medicul Valeria Herdea spune că umezeala accentuată și căldura ar putea duce la numeroase infecții ale pielii cauzate de țânțari, mai ales la cei mici.

”Din păcate, parcurile nu au fost stropite, există foarte mulți copii care se prezintă la cabinet cu leziuni, în urma unor înțepături de țânțari sau tot felul de insecte care au apărut prin parcuri. Adresabilitatea este foarte mare, dar în același timp leziunile se infectează foarte repede, copii se joacă și atunci nu pot fi supravegheați, așa că din păcate duce la foarte multe infecții tegumentare, pe care ulterior le tratăm cu antibiotice.

Dezvoltarea alergiilor este cel de-al doilea aspect, iar nu în ultimul rând, ne confruntăm cu boli virale, răceli ușoare, viroze și chiar și bronșite. O altă problemă pe care o avem sunt infecțiile digestive. Mâinile murdare, umezeala și mai ales fructele de sezon nespălate duc la infecții digestive. (...) trebuie să fim foarte atenți la igienă, măsurile de igienă însemnând unghiile scurte, mâinile curate, hainele schimbate și curățate foarte des. Umezeala poate afecta inclusiv pacientul cronic”, explică medicul Valeria Herdea, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel