Zeci de persoane, marş de doi kilometri la Promenada inimilor

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:


Marşul "Promenada inimilor" a mobilizat, duminică, la Teleorman, zeci de persoane care au ales să renunţe la maşini şi să parcurgă pe jos o distanţă de aproximativ doi kilometri.

Persoane de toate vârstele, de la adolescenţi la vârstnici, s-au mobilizat în cadrul evenimentului organizat de Clubul Rotary din Alexandria împreună cu Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care este marcată în fiecare an pe 29 septembrie, noteză Agerpres. 

Marşul s-a încheiat cu un flashmob, în care participanţii au dansat pe pietonalul din centrul oraşului, îndemnându-i pe trecători să li se alăture.

Organizatorii au împărţit pliante care promovează mişcarea, iar la final cadrele medicale prezente la acţiune au măsurat tensiunea arterială celor care au dorit.

Potrivit medicului George Nicolae, marşul şi-a propus să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

"Mişcarea este motorul prevenţiei afecţiunilor inimii. Ar trebui promovate mai multe feluri de mişcare, nu numai mersul pe jos, dar şi acesta este un început. (...) Incidenţa bolilor cardiovasculare este în creştere din cauza sedentarismului, a vieţii stresante şi a comodităţii, în cele din urmă. Trebuie să ne învingem comoditatea şi să fim mai activi. Să facem mişcare cel puţin 30 de minute pe zi", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, George Nicolae

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel