Zeci de persoane, marş de doi kilometri la Promenada inimilor

Georgiana Ioniță / 29 sep 2019 / 15:14


Marşul "Promenada inimilor" a mobilizat, duminică, la Teleorman, zeci de persoane care au ales să renunţe la maşini şi să parcurgă pe jos o distanţă de aproximativ doi kilometri.

Persoane de toate vârstele, de la adolescenţi la vârstnici, s-au mobilizat în cadrul evenimentului organizat de Clubul Rotary din Alexandria împreună cu Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care este marcată în fiecare an pe 29 septembrie, noteză Agerpres. 

Marşul s-a încheiat cu un flashmob, în care participanţii au dansat pe pietonalul din centrul oraşului, îndemnându-i pe trecători să li se alăture.

Organizatorii au împărţit pliante care promovează mişcarea, iar la final cadrele medicale prezente la acţiune au măsurat tensiunea arterială celor care au dorit.

Potrivit medicului George Nicolae, marşul şi-a propus să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

"Mişcarea este motorul prevenţiei afecţiunilor inimii. Ar trebui promovate mai multe feluri de mişcare, nu numai mersul pe jos, dar şi acesta este un început. (...) Incidenţa bolilor cardiovasculare este în creştere din cauza sedentarismului, a vieţii stresante şi a comodităţii, în cele din urmă. Trebuie să ne învingem comoditatea şi să fim mai activi. Să facem mişcare cel puţin 30 de minute pe zi", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, George Nicolae

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy