10 alimente afrodiziace: ce să mănânci ca să-ți crești libidoul

Dana Lascu |
Data publicării:

Aveți nevoie de un impuls în dormitor? Încercați să adăugați în dietă aceste alimente afrodiziace în dieta dvs. zilnică:

Indiferent dacă sunt susținute de dovezi științifice sau secole de medicină tradițională, acestea alimente sunt considerate afrodiziace. La unele dintre alimentele care vă pot stimula viața sexuală nici nu v-ați fi gândit!

1) Ciocolata neagră

Fructele și legumele bogate în antioxidanți ar trebui să facă deja parte din dieta zilnică. Din fericire, ciocolata neagră este plină de antioxidanți și e și delicioasă. Antioxidanții au fost legați de reducerea semnelor de îmbătrânire și de riscul scăzut de cancer de col uterin, precum și de îmbunătățirea plăcerii sexuale, mai ales la femei! (link direct studiu) 

2) Nuci braziliene

Aceste nuci gustoase conțin seleniu, un nutrient care poate reduce riscul de cancer de prostată la bărbați. În plus, seleniul stimulează producția de ovule și spermatozoizi sănătoși, făcându-l unul dintre cele mai bune alimente afrodisiace (link sursa informației). Atenție, însă, nucile braziliene sunt și alergene!

3) Stridiile

Aceste fructe de mare sunt bogate în zinc, care este cunoscut pentru creșterea libidoului și producerea de celule de spermă. Pentru bărbații care încearcă să aibă copii, acest afrodiziac bine-cunoscut este o modalitate excelentă de a intra în dispoziția necesară și de a-și crește șansele de a concepe (sursa informației).

4) Țelină

Această legumă fibroasă este una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți viața sexuală, deoarece conține androsteron, un hormon eliberat de bărbați, care atrage femeile. (link sursa informației)

5) Kiwi

Se știe că vitamina C (link direct studiu) ajută la creșterea libidoului și a fertilității, iar Kiwi, un fruct exotic delicios, este bogat în acestă vitamină. (link sursa informației)

6) Spanac

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, conțin mult acid folic (vitamina B9), care poate ajuta la creșterea fertilității și la stimularea libidoului (link direct studiu), dar și de magneziu, care are și el acest efecte (link direct studiu).

7) Usturoi

Conținând un ingredient numit alicină, usturoiul poate ajuta la stimularea circulației și a fluxului de sânge către organele sexuale atât la bărbați, cât și la femei (sursa informației). Cu toate acestea, din cauza mirosului de usturoi care ucide starea de spirit, mâncați-l cu măsură. 

8) Căpșuni

Nu este un secret faptul că căpșunile sunt unul dintre cei mai mari afrodisiaci ai vieții, ajutând la creșterea dorinței sexuale atât la bărbați, cât și la femei. Când sunt acoperite cu ciocolată neagră, un potențiator al libidoului în sine, acestea devin o delicioasă răsfățare care vă va aduce pe dvs. și partenerul dvs. în starea de spirit. (link sursa informației)

9) Ardei iuți

Acest condiment revigorant are o reputație exotică și o culoare roșie aprinsă, motiv pentru care ardeii iute sunt considerați alimente naturale afrodiziace și un simbol al iubirii. Dar există și sprijin științific. Ardeii iute stimulează endorfinele (substanțele chimice ale creierului), accelerează ritmul cardiac și te fac să transpiri, care toate imită cum te simți când ești treaz (link direct studiu).

10) Avocado

Ar putea fi forma senzuală de pară sau aroma bogată a fructelor care i-au conferit avocado reputația de mâncare afrodiziacă încă de pe vremea aztecilor. Nivelurile ridicate de vitamina E ale fructului ar putea ajuta la menținerea scânteii în viață datorită rolului său de a ajuta pielea să mențină un „aspect tânăr” (link direct studiu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel