3 alimente cu efecte laxative împotriva constipației

Pe lângă includerea alimentelor cu efecte laxative în dietă, este foarte important să creștem consumul de apă, pentru a favoriza un tranzit intestinal sănătos. 

Institutul Național al Diabetului și al Bolilor Digestive și Renale (NIDDK) afirmă că, atunci când o persoană are trei sau mai puține scaune pe săptămână, este vorba de constipație. Potrivit NIDDK, toți suferim de constipație la un moment dat în viață și că, în multe cazuri, afecțiunea nu durează mult și nu este dureoasă. 

Cum poți ameliora constipația?

 

Pentru cei care suferă de această boală, este recomandat să facă mișcare periodic. Plimbarea în parc, înotul sau orice altă activitate preferată să fie practicată de cel puțin trei sau patru ori pe săptămână. De asemenea, sunt indicate hidratarea cu apă și consumul de fibre. În plus, dacă ai chef să mergi la baie, nu aștepta și nu te ține, ci mergi imediat. A face altfel nu va face decât să înrăutățească problema și să îți afecteze negativ starea.

Există diferite alimente care au efecte laxative foarte bune. Datorită aportului de apă și fibre, ele fluidizează digestia și te scapă de constipație. Totuși, alimentele bogate în fibre trebuie adăugate treptat în dietă, deoarece consumul brusc de mai multe fibre poate provoca gaze și balonări.

1. Mere

Mărul este bine cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sănătății noastre. Conținutul său ridicat de pectină este bun pentru sănătatea intestinală și nu numai.

2. Prune

Prunele continuă să fie unul dintre alimentele cele mai consumate în caz de constipație, datorită proprietăților sale laxative.

Prunele sunt o sursă bogată de sorbitol, un poliol cunoscut ca un "laxativ non-stimulare".

3. Portocale

În cazul portocalei, beneficiile sale pentru combaterea constipației sunt datorate unui element caracteristic acestui fruct. Este vorba de naringenină.

Conform anumitor studii, naringenina poate funcționa ca un laxativ.

Alte laxative

Semințele de in, stafidele, fructele de pădure, piersicile, kiwi și caisele uscate au, de asemenea, efecte laxative. În mod similar, pot ajuta și pastele, clătitele, pâinea și fursecurile făcute din cereale integrale sau cereale bogate în fibre.

Citește și Dr. Bilic: TOP 12 legume și fructe "murdare". Un fruct faimos are cel mai mare conținut de pesticide!

De asemenea, există legume cu efecte laxative: broccoli, sparanghelu, cartofi cu coaja și dovlecei, spanac, salată verde și varză.

În cele din urmă, leguminoase precum fasole, fasole albă, năut, linte; semințele, cum ar fi soia sau chia, și fructele uscate, cum ar fi nucile, arahidele și migdalele, sunt o doză bună de fibre necesare pentru combaterea constipației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel