Ce trebuie să știi dacă ții post. Cum arată o farfurie echilibrată. Nadia Eperjessy: Proteinele vegetale nu conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali
Cum arată o farfurie echilibrată, de post. ”Proteinele trebuie să le luăm din sursele vegetale”.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit trei rețete care ne pot ajuta să ne curățam ficatul.
Rețeta primului leac prezentat de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru e simplă.
„Luăm stafidele, se iau două pahare cu apa și 150 grame de stafide. Le spălăm bine și le punem la fiert. Le fierbem 20 de minute, le lăsăm până dimineață să stea în acea zeamă fiartă, dimineață strecurăm și bem ceaiul de stafide, practic” spune Lidia Fecioru.
Din această fiertură rezultă practic un ceai dulceag, care se bea imediat după ce te-ai trezit.
„Îl bem dimineața, pe stomacul gol și putem mânca după 15-20 de minute. Încercăm ca în această perioadă, cât bem această băutură miraculoasă, să nu bem lapte, să evităm lactatele cât se poate.
Restul stafidelor le putem întrebuința în orice", a spus Lidia Fecioru la Adevăruri ascunse, de la Antena3.
Practic acest leac cu stafide curăță ficatul de substanțe nocive.
„În primul rând ajută la curățarea ficatului de acele metale grele. Se face 4 zile pe lună, nu foarte des, îl pregătim de seara pentru dimineață”, a precizat Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Cea de-a doua rețetă, însă, e ceva mai complicată.
„Luăm un kilogram de cartofi și turnăm șase litri de apă peste. Cartofii se pun la foc mic și îi fierbem patru ore. Când au trecut patru ore, pasăm cartofii cu coajă cu tot, apoi amestecăm și dăm cratița deoparte să se răcească. După câteva ore se vor așeza cartofii la fund și deasupra va rămâne un lichid. Secretul este acel lichid, nu piureul de cartofi. Lichidul trebuie să-l adunăm cu un palonic și să îl punem într-o sticlă. Se bea câte două linguri de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Acest lichid curăță ficatul, asigură Lidia Fecioru. Este indicat și în ciroză hepatică!”, a arătat Lidia Fecioru, la Antena3.
Cel de-al treilea leac este bun pentru ficatul gras. Ficatul gras sau steatoza hepatică cum îi e denumirea medicală, constă în acumularea de grăsimi (mai exact de trigliceride) în celula hepatică (hepatocit).
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune, însă, că pe lângă tratamentul medical prescris de medic, există un leac pentru ficat gras: ceaiul din măceșe uscate.
„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceșe, se pune apă fierbinte peste ele și se lasă 12 ore. Apoi se toarnă din ceai într-un pahar și punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine și se bea o dată, dimineața, pe stomacul gol. Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. Abia după jumătate de oră, punem mânca”, a spus Lidia Fecioru, la Antena3. Ca să fie eficient, leacul trebuie consumat timp șase zile, dar nu consecutive, ci din două în două zile.
Cum arată o farfurie echilibrată, de post. ”Proteinele trebuie să le luăm din sursele vegetale”.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.