4 dintre cele mai sănătoase gustări sărate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Semințele de floarea-soarelui sunt o bună sursă de vitamina E
Semințele de floarea-soarelui sunt o bună sursă de vitamina E

Printre gustările sărate se numără câteva pe care experții le recomandă cu moderație.

Iată câteva gustări sărate sănătoase:

* nucile - nuci, nuci pecan, migdale; indiferent de tipul pe care îl preferați, o porție mică face o gustare grozavă. Sunt pline de grăsimi sănătoase, fibre și proteine. Au minerale precum magneziul. Treceți peste tipurile care sunt prăjite sau aromate - sunt mai bogate în sodiu. 

* legume - nu puteți greși atunci când gustați legume proaspete tăiate, cum ar fi morcovi, țelină și ardei. Puteți prepara o gustare din morcovi, țelină, ardei, castravete ras, semințe, o cană de iaurt grecesc simplu, suc de la o jumătate de lămâie, o linguriță de mărar uscat și un cățel de usturoi tocat. Se răcește o oră înainte de servire.

* popcorn - o porție de popcorn poate avea peste 1.000 de calorii și până la 2.650 miligrame de sodiu. Este o gustare bogată în fibre, cu conținut scăzut de sodiu și cu conținut scăzut de calorii. Nu folosiți mult ulei și unt. În loc de arome sub formă de pudră sau sare, încercați diferite condimente de la pudră de curry la un amestec de chimen, boia și praf de chili.

* semințe - semințele cum ar fi dovleacul și floarea-soarelui sunt încărcate cu acizi grași omega-3 sănătoși, fibre, antioxidanți și proteine. Sunt, de asemenea, o opțiune bună dacă aveți alergie la arahide sau migdale. Semințele sunt bogate în calorii, așa că rămâneți la o mână mică. Alegeți versiuni nesărate sau ușor sărate, astfel încât să nu exagerați cu sodiu, arată medicinenet.com..

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel