De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Experții spun că sunt alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată înainte de a le găti, în unele cazuri pentru că e chiar mai periculos să o faci!
Iată o scurtă listă cu alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată:
Puiul crud este lipicios când îl scoți din ambalaj și ai tendința să vrei să-l speli. Dar, conform USDA (Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii), este mai sigur să distrugi bacteriile atunci când le gătești. Un studiu recent a analizat persoanele care spălau carne de pasăre pentru o masă. În 60% din cazuri bacterii care proliferează în carne au fost găsite în chiuvetă după aceea, iar în 26% din cazuri aceste bacterii au fost transferate în salata servită la masă.
Chiar înainte ca un pui să depună un ou, o peliculă subțire protectoare de floră acoperă coaja. Acest lucru menține bacteriile în afară de porii mici care sunt în coaja unui ou. Producătorii comerciali de ouă le curăță într-un mod care păstrează acel strat intact. Spălarea ouălor acasă nu îndepărtează germenii; îi lasă să intre înăuntru. Păstrați întotdeauna ouăle în frigider și gătiți-le bine.
Nu puteți spăla toate bacteriile de pe carnea roșie. Unele proliferează adânc în fibre. Oricare dintre ele se desprinde de pe carne va contamina chiuveta și tot ce conține au folosiți ulterior în ea. Cea mai sigură modalitate de a ucide toate bacteriile din carnea roșie este să o gătiți o oră - două la o temperatură de peste 70 de grade.
Peștele este în aceeași categorie cu carnea de pasăre și carnea roșie: Dacă îl spălați, veți răspândi bacterii în bucătăria dvs. Gătiți-l în schimb bine. Singurele excepții de la această regulă sunt scoicile, stridiile și midiile, dacă sunt proaspete sau dacă le mâncați crude. Este posibil să aibă nevoie de o clătire pentru a scăpa de nisip și murdărie.
Nu există niciun motiv de siguranță alimentară pentru a vă spăla pastele, fie înainte de a le găti, fie după. Unii oameni clătesc pastele după ce sunt fierte pentru a îndepărta o parte din amidon, dar așa sosul nu mai intra în paste.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.