5 cele mai bune alimente de mâncat înainte de culcare: Te ajută să ai un somn bun

Dana Lascu |
Data publicării:
Alimente care  te ajută să ai un somn mai bun. Foto: Colaj Pixabay
Alimente care te ajută să ai un somn mai bun. Foto: Colaj Pixabay

Când vine vorba de un somn bun, contează ce alimente mănânci înainte de culcare. Dacă vă chinuiți să adormiți și să dormiți bine noaptea, iată care sunt cele 5 alimentele pe care să le consumați seara: 

Alimentele vă pot ajuta să vă reglați tiparul de somn și să vă asigurați că aveți un somn bun. Dacă de regulă nu reușiți să adoriți înainte de 2-3 dimineața, iar a doua zi sunteți letargici și mai puțin productivi, atunci luați în considerare următoarele alimente pe care să le consumați la masa de seară. Nu împreună, unul dintre ele este suficient!

1) Migdale

Migdalele conțin o doză mare de melatonină care ajută la reglarea somnului și a ciclului de veghe. Migdalele sunt un superaliment extrem de sănătos și pot fi servite și ca gustare sănătoasă, dar atenție la cantitate pentru că sunt hipercalorice. Nu depășiți 30 de grame porția. 

2) Lapte cald

Laptele cald este foarte frecvent ca remediu pentru a dormi bine. Puteți lua un pahar de lapte cald și în iarna îl puteți amesteca cu un sfert de linguriță de praf turmeric pentru rezultate digestive mai bune și pentru a crește imunitatea în organism. Laptele conține compuși care favorizează somnul, care vă ajută să vă reglați tiparul de somn.

3) Ceaiul de mușețel

Un alt remediu pentru un somn mai bun noaptea este ceaiul clasic de mușețel. Este un remediu tradițional pentru tratarea insomniei. Planta conține un compus flavonoid despre care se știe că are proprietăți care induc somnul.

4) Nuci

Nucile conțin câțiva compuși care pomovează un somn mai bun noaptea. Mai exact melatonină, serotonină și magneziu. Nucile pot fi, de asemenea, consumate ca gustare sănătoasă înainte de culcare sau pentru a mânca seara târziu. Atenție, și acestea sunt hipercalorice, așa că ar fi bine că u consumați mai mult de 30 de grame per porție.

5) Banane

Bananele au un conținut bogat de potasiu și magneziu, cunoscute ca fiind esențiale pentru relaxarea mușchilor. De asemenea, conțin aminoacidul L-triptofan, care se transformă în 5-HTP în creier. 5-HTP este transformat în serotonină, care este un neurotransmițător relaxant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel