5 fructe și legume de sezon care te pot ajuta să slăbești spectaculos

DCMedical Team |
Data publicării:

Consumul de fructe și legume de sezon vă face mai puternici, mai sănătoși și mai fericiți. Iar toți acești factori vă pot stimula metabolismul și vă pot ajuta să pierdeți o cantitate considerabilă de calorii. Iată 5 fructe și legume speciale de vară care ar trebui să facă parte din dieta ta.

1. Penene roșu

Pepenele roșu proaspăt și răcoritor este un fruct emblematic al verii. Compus în proporție de 92% din apă, acest fruct  este unul dintre cele mai hidratante fructe. Și asta nu e tot! Pepenele roșu este încărcat cu fibre și este extrem de sărac în calorii. Consumul de pepene roșu crește sațietatea și, de asemenea, reduce pofta de zahăr. Acest fruct de vară este, de asemenea, încărcat cu vitamina C, vitamina A, magneziu, potasiu și cu licopenul antioxidant, care te poate preveni de mai multe boli cronice.

2. Castraveții

Castravetele are proprietăți răcoritoare naturale care te pot hidrata în timpul verii și te protejează de supraîncălzire. Are un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de fibre care te poate ajuta să te menții sătul pentru mai mult timp și să diminuezi pofta de alimente nesănătoase. În plus, acest fruct este, de asemenea, bogat în vitamina K, potasiu și magneziu, ceea ce poate îndeplini necesarul zilnic de nutrienți și vă poate susține pierderea în greutate.

3. Mango

Dieta de vară este incompletă fără a menționa regele fructelor, mango. Majoritatea oamenilor evită mango crezând că acest fruct galben îngrașă și este bogat în calorii. În schimb, mango conține compuși bioactivi și substanțe fitochimice care au potențialul de a suprima celulele adipoase și genele legate de grăsime. Acest lucru îl face excelent pentru consum în timpul pierderii în greutate. Puteți bea un shake de mango sau îl puteți savura ca pe un fruct.

4. Dovlecei

Îţi vine să crezi că dovleceii conţin doar 18 calorii la 100 de grame? Poţi să-i consumi cruzi, înăbuşiţi, în omlete, în salate, dar şi sub formă de supă sau mâncare, împreună cu alte legume. Conţin potasiu, acid folic şi destul de multă apă. Sunt şi o sursă bună de fibre, deci şi digestia va avea de câştigat. Ideal ar fi să-i pregăteşti în coajă pentru a păstra cât mai mult din calităţile nutritive.

Care este al cincilea aliment de sezon care te poate ajuta să slăbești, citește pe SPECTACOLA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel