5 păreri greșite despre nutriție

Adisa Codruț |
Data publicării:
Nutriție
Nutriție

Multe persoane care ar încerca orice pentru a slăbi sunt dispuse să accepte orice sfat, în speranța că vor scăpa de câteva kilograme. Unele dintre acestea s-au diseminat trunchiate, fiind, de fapt, niște păreri greșite despre nutriție, în final.  

Dieteticienii sunt adesea destul de șocați de sfaturile pe care le primesc clienții lor. Mulți dintre acești clienți sunt la capătul puterilor și nu mai știu ce să facă pentru a slăbi într-un mod sănătos.

Iată o serie de sfaturi pe care nutriționiștii le pun la îndoială:

 „Nu mai consumați alimente cu gluten”

O mulțime de oameni sunt convinși că glutenul este rău pentru corpul uman și că ar trebui să-i evite dacă vor să slăbești. Nutriționistul Georgie Fear nu este de acord în totalitate cu acest lucru. „Chiar dacă utilizarea unor alimente fără gluten te ține departe de paste și pâine, există o mulțime de bunătăți fără gluten, cum ar fi prăjiturile, care oricum strecoară toate acele calorii înapoi în dietă.” În plus, produsele fără gluten sunt mult mai scumpe, așa că veți cheltui și mai mulți bani.

„Mișcarea fizică este suficientă”

Aceasta este o prostie. Devon Golem de la Universitatea din New Mexico explică faptul că există cercetări științifice care demonstrează că schimbarea dietei funcționează mult mai bine decât exercițiu fizic, fără dietă. Exercițiile fizice în mod regulat cauzează adesea pierderea temporară în greutate. Dacă doriți să obțineți o pierdere în greutate pe termen lung, va trebui să găsiți o combinație de exerciții fizice și o dietă bună și sănătoasă.

„Dacă mâncarea este sănătoasă, nu contează cât mănânci”

Gresit! Nucile, avocado și uleiul de măsline par a fi alegeri foarte sănătoase. Cu toate acestea, dacă mâncați prea mult din aceste produse, vă veți îngrășa. Așadar, asigurați-vă că acordați atenție mărimii porțiunilor dvs.

„Dacă ai o zi în care nu respecți dieta, metabolismul va primi un impuls”

Din păcate, acest lucru nu este adevărat. A mânca o zi cu multe calorii are efectul opus. Excesul de calorii pe care le-ați consumat va fi stocat ca grăsime. Georgie Fear explică: „Cel mai bun mod de a-ți menține metabolismul ridicat și de a pierde grăsime nu este să devorezi o pizza întreagă duminică, ci să mănânci niște carbohidrați în fiecare zi, să te antrenezi de mai multe ori pe săptămână [și] să dormi suficient”.

„Trebuie doar să fiți atent doar la dietă și exerciții fizice”

Dacă ar fi adevărat acest lucru! Există mult mai multe lucruri care influențează pierderea sau creșterea în greutate. Unele dintre aceste lucruri sunt somnul, stresul și împrejurimile. Dacă dormi mai puțin, vei câștiga mai mult în greutate. Stresul provoacă în special creșterea în greutate atunci când este asociat cu consumul excesiv de mâncare și alcool. Stresul cronic vă afectează hormonii și vă face să doriți să mâncați mai mult.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel