5 remedii ușoare care te scapă de BALONARE

Dana Lascu |
Data publicării:
Abdomenul se poate balona din mai multe cauze
Abdomenul se poate balona din mai multe cauze

Suferi de balonare? Pantalonii tăi sunt pe cale să crape după fiecare asă? Sau poate că stomacul tău arată ca și cum ai fi înghițit o minge? Iată câtevava remedii rapid și ușor de balonare: 

În primul rând, consultați medicul de familie pentru a exclude orice lucru mai grav, cum ar fi boala celiacă sau sindromul intestinului iritabil (IBS), dacă aveți balonare din cauza acestora. Dacă nu, atunci încercați una din următoarele tertipuri: 

1. Evitați să consumați prea multe fibre

Ni se spune adesea să creștem aportul de fibre dacă suferim de probleme digestive, dar prea multe fibre din cereale, în anumite cazuri, vă pot agrava simptomele. Dacă vă balonați după ce mâncațai pâine sau cereale, evitați pâinea neagră, cerealele pentru micul dejun și orice preparat cu făină integrală, și încercați  pâina cu făină albă. Este exact invers decât este de obicei recomandat, dar modificarea regimului alimentar s-a dovedit că ușurează tulburările digestive, cum ar fi balonarea, cu până la 40% la bolnavii cu sindromul intestinului iritabil, deci ar putea funcționa și pentru dumneavoastră. Dacă nu constatați nicio îmbunătățire, mergeți la medic!

2. Ceaiurile și probioticele

Surplusul de bacterii prietenoase sau „bune” pot ajuta digestia și pot contracara efectele negative ale bacteriilor rele din intestin, eliminând balonarea, durerea și gazele. De asemenea, ceaiul de fenel este folosit de secole pentru a ajuta la ameliorarea indigestiei. Uleiul de mentă diluat în apă caldă sau în capsule poate ajuta la combaterea simptomelor sindromului de intestin iritabil, cum ar fi crampe sau balonări - funcționează relaxând mușchii intestinelor.

3. Hidratare corectă

Constipația - o cauză majoră a balonării - ar putea fi declanșată pentru ca să nu beți suficiente lichide. Acest lucru vă poate încetini sistemul digestiv și vă poate constipa. Încercați să beți 2-3 litri de apă pe zi și să reduceți cofeina, alcoolul și băuturile gazoase sau ci zahăr, care vă deshidratează.

4. Verifică-ți ciclul hormonal

Multe femei sunt balonate și constipate în timpul menstruației sau când rămân însărcinate. Acesta este momentul în care aveți un vârf de progesteron, care tinde să vă încetinească digestia. Acestă problemă hormonală poate fi depășită rămânând activă - exercițiile fizice ajută la stimularea contracțiilor naturale din intestin -, dacă urmați o dietă sănătoasă și deți multe lichide.

5. Controlați stresul

Intestinul nostru răspunde la stresul cotidian în același mod în care răspunde la orice pericol. Deci, în timp ce intestinul încearcă să proceseze masa pe care tocmai ați mâncat-o, hormonii de stres încearcă să devieze sângele din intestin în mușchi ca parte a răspunsului „luptă sau fugi”. Rezultatul? Balonare, indigestie, durere, greață și poate chiar sindrom de intestin iritabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel