5 semne ale perimenopauzei pe care fiecare femeie trebuie să le știe

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Transpirație excesivă
Transpirație excesivă

Pubertatea nu este singura perioadă din viața ta când vei experimenta schimbări rapide în corpul tău și în sistemul tău de reproducere. Perimenopauza, definită ca schimbarea între vârsta reproducerii și vârsta inactivă, începe la sfârșitul anilor 30 până la mijlocul anilor 40 și semnele perimenopauzei pot dura până la un deceniu sau mai mult.

"Primele semne de perimenopauza se datoreaza de obicei progesteronului in declin", spune Arianna Sholes-Douglas, MD, FACOG, fondator si proprietar al Centrului Tula Wellness si Estetica din Tucson, Arizona si autorul Mitei menopauzei, spune Ziua Femeii. a sugerat că bufeurile sunt datorate scăderii estrogenului, dar există și alți câțiva factori în joc, inclusiv dieta, tiroida, testosteronul, progesteronul și glandele suprarenale ",

Am rugat Sholes-Douglas și Alyssa Dweck MD, medic ginecolog din New York, profesor asistent clinic la Mount Sinai School of Medicine din New York City și consultant medical la ChromaDex, să ne vorbească prin cele mai frecvente semne de perimenopauză. puteți pregăti și ști ce este normal - și ce nu, notează Womansday.

Mentruație imprevizibilă

Veți ști că sunteți la menopauza atunci când ciclul menstrual lipsește în acțiune timp de un an întreg, fără ca o observare sau o întrerupere a ciclului de 365 de zile. Așadar, este rezonabil faptul că menstruația începe să se schimbe în timpul perimenopauzei. Acest semn al perimenopauzei este legat de cronometrarea mai puțin regulată a ovulației. Așteptați-vă la schimbări minore de lungime, greutate și durata fluxului la sfârșitul anilor 30 sau începutul anilor 40.

Când fiecare menstruație este mai lungă de 60 de zile de la ultima, sunteți oficial în „perimenopauză târzie", potrivit Clinicii Mayo.

Scaderea fertilitatii

Pe măsură ce hormonii se adaptează, corpul eliberează ouă mai puțin în mod regulat. Asta înseamnă că veți avea mai multe provocări dacă încercați să rămâneți însărcinată cu puțin timp înainte sau în timpul perimenopauzei.

Semne de perimenopauză, cum ar fi fertilitatea scăzută, pot apărea cu câțiva ani înainte de ultima menstră. Dacă aveți probleme în conceperea unui copil și aveți vârsta perimenopauzei, discutați cu OB-GYN dvs. dacă ar putea merita să testați nivelul hormonilor din sângele dvs. pentru a determina dacă acesta este motivul problemelor de concepție.

Bufeuri

Unul dintre cele mai frecvente semne de perimenopauză, o treime până la jumătate dintre femeile americane se confruntă cu bufeuri, potrivit specialiștilor din domeniul sănătății Harvard. Așteptați-vă senzații de căldură care încep aproape de cap și de gât și lucrați în jos pe corp timp de aproximativ 10 minute.

„Mai puțin estrogen în organism face ca termostatul intern să se încânte, provocând bufeuri și transpirații nocturne", spune Dweck.

Jurnalul Asociației Medicale Americane recomandă îmbrăcarea în straturi, evitarea mâncărurilor condimentate și integrarea exercițiilor fizice obișnuite pentru a vă menține răcoros dacă întâmpinați bufeuri.

Creștere în greutate

Temperatura internă nu este singurul lucru care poate urca în timpul acestei tranziții - numărul de pe scară se întâmplă adesea.

„Creșterea în greutate în parte se datorează masei musculare mai reduse și a metabolismului mai scăzut, care apare în mod obișnuit odată cu vârsta", spune Dweck.

Deși perimenopauza nu a fost dovedită drept cauza creșterii în greutate, este asociată cu acest moment al vieții și poate crește riscul de diabet de tip 2, potrivit unui studiu publicat în revista Climacteric. Terapia cu estrogen sau estrogen-progestin ar putea ajuta organismul să echilibreze acest semn de perimenopauză, deși este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma. Discutați cu OB-GYN dvs. dacă observați creșterea în greutate sau circumferința taliei și puteți discuta despre activități, dietă și, eventual, pași de acțiune hormonală.

dureri de cap și alte provocări cognitive

Simptomele depresiei sunt mai frecvente la femeile perimenopauzice decât la populația generală, potrivit unui studiu din Jurnalul Femeii de Sănătate.

„Transpirațiile nocturne și somnul de calitate slabă duc la o sînătate mentală slabă", spune Dweck, iar durerile de cap și starea de spirit sunt afectate dramatic de schimbările hormonale. Dacă uitați mai des lucrurile, întâmpinați o durere de cap neobișnuit de dureroasă, aveți probleme să vă concentrați asupra sarcinilor pe care le obișnuiți sau vă simțiți mai deprimat decât de obicei timp de două săptămâni sau mai mult, discutați cu medicul dumneavoastră.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel