6 greșeli care nu te lasă să slăbești. Carmen Brumă: Primesc des astfel de mesaje

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
FOTO Carmen Brumă
FOTO Carmen Brumă

Carmen Brumă a vorbit despre 6 greșeli generale pe care le fac multe persoane care vor să slăbească, motiv pentru care nu reușesc să piardă din greutate”

Carmen Brumă a relatat pe blogul personal depsre 6 greșeli pe care le fac multe persoane care vor să slăbească, astfel, efortul lor fiind inutil.

Iată ce a scris ea:

„Am început să merg la sală, încerc să mănânc sănătos și cu toate astea nu slăbesc ba din contra am mai pus câteva kilograme”. Primesc des astfel de mesaje așa că m-am gândit să rezum câteva din lucrurile care va sabotează eforturile. Dacă te regăsești în mesajul anterior e posibil să faci una sau mai multe dintre greșelile de mai jos:

1.Supraestimezi antrenamentul și efectele lui. Dacă ai senzația că poți să mănânci orice și oricât pentru că te duci de 2-3 ori pe săptămâna la sala, te înșeli. Dacă vrei să slăbești NU ESTE SUFICIENT să mănânci sănătos și să mergi la sala. Trebuie să mai ai și un DEFICIT CALORIC , adică să consumi mai multe calorii decât introduci prin mâncare. Din experiență mea, antrenamentele de intensitate moderată măresc poftă de mâncare iar antrenamentele foarte intense o scad.

2.“Mâncatul sănătos” nu garantează slăbirea, ba poate foarte ușor să îngrașe. Migdalele, somonul, nucile, brânză, cartofii la cuptor, hummus etc. sunt toate foarte sănătoase, dar și foarte calorice. Dacă le mănânci “la liber” fără control pentru că sunt ” safe”, s-ar putea să ai o surpriză neplăcută atunci când te vei măsură/cântări.

3.Dacă “mersul la sala” scade nivelul activității fizice nestructurate din programul tău zilnic, iar nu e bine. Pe înțelesul tuturor , dacă te duci la sala 2 ore pe zi iar după aia zaci pe un scaun/canapea și nu mai ai niciun fel de altă activitate ( mers pe jos, spălat, călcat, cărat 3 sacoșe etc) și mănânci un pic mai mult , să nu te mire dacă nu vei slabi sau chiar te vei îngrașă.

4.“Eu am eliminat zahărul și l-am înlocuit cu mierea“. Altă greșeală pe care o aud des de la oamenii care vor să slăbească. De ce? O linguriță de miere are 8-10 g și 25-30 cal. O linguriță de zahăr are 5 g și 15-20 cal. Deci mierea e mai densă și la volume egale conține mai multe calorii. Se absoarbe rapid în sânge, crește brusc glicemia, e formată tot din molecule de glucoză și fructoza și o consumăm cu generozitate fără mustrări de conștiința.

5.” Eu nu beau apă în timpul antrenamentului și 2-3 ore după că să slăbesc”. GREȘIT. Nu ești sportiv de performanță care are de făcut cântarul în câteva ore, ești o persoană care vrea să elimine GRĂSIMEA, adică să slăbească. Din păcate organismul nostru renunta la grăsime cu mare greutate, în ultimul rând. Elimina mai întâi apă, apoi conținutul intestinal, glicogenul, masă musculară și abia apoi grăsimea. Când pune la loc, acumulează exclusiv grăsime. Lipsa hidratarii afectează în mod negativ procesul de slăbire de asta e nevoie să bei apă dacă vrei să dai jos grăsime. Atât în timpul antrenamentului cât și după.

6. “Nu înțeleg de ce nu slăbesc, mănânc o singură masă pe zi seară”. Este una dintre frazele pe care le aud cel mai des. Răspunsul e simplu. Tocmai de aceea nu slăbești pentru că mănânci o singură dată pe zi, seară, iar organismul înfometat pe parcursul zilei stochează tot ce-i dai seară sub formă de grăsime. “Ciugulitul” în permanentă, fie chiar și de alimente sănătoase, este la fel de păgubos când vine vorba despre slăbit. Varianta sigură și sănătoasă trebuie să aibă 3 mese ( plus minus 2 gustări) sau 2 mese și o gustare.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel