7 alimente pe care un nutriționist nu le-ar consuma niciodată
Există multe alimente pe care nu ar trebui să le consumăm niciodată, deoarece prezintă un risc mare de otrăvire și infecții.
Uneori, alimentele despre care credem că sunt sănătoase, în realitate, pot fi dăunătoare. Fie din cauza compoziției lor, fie din cauza modului în care am decis să le consumăm. Spre exemplu, există multe alimente din mare pe care este esențial să le pregătim și să le gătim bine înainte de a le băga în gură, întrucât altfel, ne putem îmbolnăvi!
1. Stridii crude, un aliment potențial dăunător
În ultimii ani, cazurile persoanelor afectate de vibrioză au crescut. Această boală este cauzată de bacteria Vibrio vulnicus găsită în zonele de coastă în care trăiesc stridiile.
Acționând ca un filtru pentru apa de mare, stridiile pot găzdui această bacterie și mai târziu ne infectează atunci când le consumăm crude. De aceea este necesar să le pregătești și să le gătești corespunzător.
2. Suc proaspăt stors
Unii nutriționiști consideră că sucul proaspăt stors, în ciuda faptului că este abia preparat, se poate contamina cu ușurință cu viruși și bacterii atunci când nu avem o igienă adecvată (mâinile și fructele nu sunt spălate sau trec prin mai multe mâini).
În același timp, sucul conține o mulțime de zaharuri, care, consumate în exces, pot provoca patologii metabolice, potrivit unui studiu publicat în Critical Reviews in Clinical Laboratory Sciences.
3. Carne mediu făcută
Carnea gătită insuficient poate fi contaminată cu Echerichia coli, Salmonella și alte bacterii.
4. Boabe încolțite
Potrivit experților, E. coli și Salmonella sunt responsabile pentru majoritatea infecțiilor asociate cerealelor încolțite în Statele Unite. Consumul de boabe încolțite poate provoca infecții intestinale și ale tractului urinar.
5. Lapte proaspăt muls
Produsele nepasteurizate - cum ar fi laptele proaspăt muls - pot fi dăunătoare sănătății. Există un risc ridicat ca acestea să fie contaminate cu bacterii precum Listeria monocytogenes. Listerioza, cauzată de această bacterie, poate provoca meningită, pneumonie și avort spontan. De aceea, evită să bei lapte proaspăt muls.
Citește și 7 alimente bune pentru creier care cresc concentrarea
6. Mezeluri
Cercetările au arătat că mezelurile conțin nitrați cauzatori de cancer. În plus, 1 kilogram de cârnați conține aproximativ 40% mai multă sare și 50% mai multă grăsime decât 1 kilogram de carne de vită crudă. Prin urmare, este important să eviți consumul lor des și în cantități mari.
7. Fructe și legume gata tăiate
În supermarketuri, la mare căutare sunt fructele și legumele gata tăiate și ambalate. Însă, nu trebuie uitat că bacteriile, virusurile și ciupercile sunt microscopice și că nu toată lumea se spală pe mâini.
-
Arginina, suplimentul simplu care ar putea încetini boala Alzheimer20.12.2025, 10:58
-
De ce transpirația nu miroase și cum apare mirosul corporal20.12.2025, 10:00
-
Ce se întâmplă în corpul tău când bei bubble tea20.12.2025, 09:09
-
-
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
