Acizii grași omega-3 te scapă de atac de cord, dar nu și de diabet
Alimentele bogate în acizi grași omega-3 pot scădea riscul de atac de cord, dar nu ar reduce riscul de diabet, susține un studiu.
Acizi grași omega-3. O cercetare publicată în The BMJ susține că un consum de acizi grași omega-3 ar scădea riscul de infarct, dar nu și de diabet. Cercetătorii au plecat de la premisa că descoperirile anterioare susținea că acizii grași omega-3, grăsime sănătoasă, ar putea reduce riscul de diabet și ar îmbunătăți controlul zahărului din sânge (glucoză).
Potrivit Harvard Medical School, au analizat 83 de studii randomizate care au implicat peste 120.000 de oameni, atât cu diabet zaharat, cât și fără. Fiecare proces a continuat timp de șase luni sau mai mult.
Cele 83 de studii au analizat dacă consumul crescut de grăsimi omega-3 (derivate din pește sau plante), grăsimile omega-6 (cum ar fi cele din soia sau uleiul de porumb) sau grăsimile polinesaturate totale ar putea ajuta la scăderea glicemiei sau la reducerea riscului de dezvoltare a diabetului. Ei au descoperit că o creștere a cantității de grăsimi omega-3, omega-6 din dietă, pe o perioadă medie de studiu de aproape trei ani nu pare să aibă niciun efect asupra metabolismului glucozei sau a riscului de diabet.
Au mai observat că nu contează dacă grăsimile sănătoase suplimentare provin din suplimente sau alimente bogate în mod natural în aceste grăsimi.
-
Molecula naturală cu efect surprinzător împotriva Alzheimer13.12.2025, 11:11
-
-
Problemele de la toaletă care pot afecta grav sănătatea13.12.2025, 09:08
-
EXCLUSIV Armonia de sărbători, subiectul săptămânii la DrPsy13.12.2025, 08:14
-
De câtă Omega-3 avem nevoie zilnic12.12.2025, 22:00
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
EXCLUSIV Primul semn banal că ai diabet. Apare noaptea și mulți îl confundă. Dr. Mihai Comșa: Atunci ai un semnal de alarmă
Diabetul, afecțiune cronică în creștere. Complicațiile, grave
Superbacteriile, în creștere. Diabetul contribuie la evoluția rezistenței la antibiotice
Forumul Român de Diabet: Boala afectează tot mai mulţi oameni aflaţi în perioada activă a vieţii
Ce se întâmplă în corp imediat după ce mănânci zahăr?
EXCLUSIV Educația nutrițională, esențială. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Farfuria corectă trebuie aplicată
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Obezitatea: o alegere sau o boală? Adevărul neplăcut despre obezitate
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
EXCLUSIV Peștele care conține cea mai mare cantitate de Vitamina D. Dr. Lygia Alexandrescu: Una din cele mai bune surse alimentare. Furnizează jumătate din doza zilnică
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
EXCLUSIV Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
EXCLUSIV Diabetul, boala pe care o ai fără să știi. Prof. dr. Bogdan Timar: E îngrijorător
Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Diabetul pe bază de stres: legătura dintre nivelul de cortizol și dificultatea de a menține o glicemie stabilă
EXCLUSIV Diabetul de tip 2, remisiune. Prof. dr. Bogdan Timar: Valorile glicemice sunt normale
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
