Adele, DIETA care a scăpat-o de 30 de kilograme într-un AN. Ce conține dieta SIRT

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Adela - Foto: Instagram Adele
Adela - Foto: Instagram Adele

Adele a scăpat de 30 de kilograme, adoptând un stil de viață sănătos, bazat pe echilibru și activitate sportivă.

Celebra cântăreață Adele a ținut prima pagină a presei mondene după apariția sa ”de revistă”, cu numai puțin de 30 de kilograme mai puțin decât în momentul în care făcea furori pe scenă cu vocea sa. Ba chiar s-a zvonit la un moment dat că slăbirea sa drastică ar fi avut legătură cu faptul că se separase oficial de soțul și tatăl copilului său, în 2019.

Deși chiar Adele a declarat pentru British Vogue că nu a ținut vreo dietă specială, au circulat zvonuri că aceasta ar fi urmat dieta Sirt. ”Dacă e să fie ceva, mănânc mai mult decât o făceam înainte, pentru că mă antrenez atât de mult”, a spus aceasta, citată site-ului EatThis.

În ce constă dieta SIRT

Dieta Sirt înseamnă o dietă din care sunt eliminate alimentele procesate, zahărul, lactatele grase și multe amidonuri, dar care conține alimente încadrate, în general, într-un stil de viață sănătos. De altfel, Adele nu a atribuit slăbirea sa acestei diete, însă faptul că alimentele din aceasta se potrivesc unui stil sănătos, este foarte posibil ca artista să fie adoptat acest meniu, însă fără să o considere o ”dietă”.

Dieta efectivă este împărțită în două etape

O primă fază de 7 zile în care puteți slăbi imediat 3,5 kg. În primele trei zile este permisă o singură masă solidă pe zi și pentru restul numai alimente lichide și puteți consuma în total 1.000 de calorii. În următoarele patru zile sunt permise 1.500 de calorii pe zi, cu două mese solide și două mese lichide.

A doua fază de 14 zile este întreținerea cu alimente Sirt solide și doar un suc pe zi.

Aceasta este o dietă care poate fi urmată de cei care fac sport, dar nu mai mult de trei săptămâni. Chiar dacă nu este o dietă deosebit de extremă, ca cea daneză, este întotdeauna necesar să fie însoțită de sfaturile unui specialist nutriționist.

Care a fost meniul zilnic al lui Adele

Artista a spus pentru Vogue că nu a practicat postul intermitent, unul dintre cele mai ”la modă” metode de scădere în greutate, fapt din care se poate trage concluzia că Adele nu a renunțat la micul dejun.

Postul și beneficiile sale. Bilic: Să mâncăm mai puțin și mai rar este sănătos

Astfel, Adele consumă ceai în locul cafelei, iar micul dejun efectiv este format dintr-un iaurt de soia cu mix de fructe de pădure, nuci și ciocolată neagră, iar în zilele în care se află ”pe fugă”, optează pentru un suc verde, din kale, frunze de țelină, lămâie și matcha.

La prânz, având în vedere efortul pe care îl depune la sală, Adele consumă salată de kale cu pătrujel, frunze de țelină, mere și nuci, asezonată cu ulei de măsline și zeamă de lămâie sau varianta de salată compusă din căpșuni, fulgi de hrișcă, avocado, roșii, curmale și pătrunjel cu dressing din ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Cina este formată din piept de pui la grătar sau la cuptor cu salată de varză și ceapă, acoperită cu roșii și salsa de chili. De altfel, mai spune Adele, este adepta rețetelor rapide ale lui Jamie Oliver, din care se inspiră și despre care spune că i-au fost ”bazele gătitului”.

Cât privește desertul, Adele se înfruptă dintr-un pahar de vin roșu, deoarece acesta este ”bogat în activatori de sirtuine”, potrivit EatThis.

Asta deși Adele a spus în mai multe rânduri că îi place vinul rose.

Vezi și: Dieta daneză, cum să slăbești 10 kg în doar 13 zile. Care sunt REGULILE și ce trebuie să mănânci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel