Dieta daneză, cum să slăbești 10 kg în doar 13 zile. Care sunt REGULILE și ce trebuie să mănânci

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta daneza. FOTO Pexels @ Angele J
Dieta daneza. FOTO Pexels @ Angele J

Dieta daneză, ce este și cui i se adresează. Diera este una extremă și recomandată o singură dată la doi ani. Iată ce trebuie să știi.

Dieta daneza, cunoscută și sub numele de „regimul spitalicesc din Copenhaga” sau “dieta spitalului regal danez”, se încadrează în categoria dietelor extreme.  Acest tip de dietă extremă a fost practicată, pentru prima dată, în spital, fiind destinată persoanelor obeze. De altfel, obiectivul dietei a fost acela de a le ajuta să piardă din greutate rapid, pentru a putea fi operate, notează WebMD.

Planul de dietă asigură pierderea unei greutăți de până la 10 kg în doar 13 zile. În medie, necesarul zilnic de energie al unei persoane adulte, care nu este activă fizic, este de aproximativ 1.500 – 2.500 de calorii pe zi.

Prin intermediul acestei diete, care limitează consumul la doar 600 de calorii pe zi, corpul uman intră într-o stare de deficit de calorii și apelează la propriile rezerve de grăsime pentru a-și asigura energia zilnică. De aceea, se poate considera că dieta daneza se adresează, în special, persoanelor care se confrunta cu obezitate abdominală, celebrul ”colăcel”.

Dieta daneză, în forma sa inițiala, include un un ou servit la micul dejun, carne slabă și salată verde pentru cină, consum de cafea și cel puțin 2 litri de apă pe zi între mese.

Ce alimente sunt incluse în dieta daneză

Carne slabă;

Salată verde;

Spanac;

Ouă;

Cafea sau ceai;

Apă;

Treptat pot fi introduse în meniu:

Carne de pește slab;

Morcovi;

Roșii.

Cu reguli foarte strice, nu trebuie abuzat de această dietă

Dieta daneză are o serie de reguli stricte, care trebuie respectate pe durata celor 13 zile. Mai mult decât atât, fiind o dietă extremă nu se recomandă abuzarea de ea, fiind recomandată o singură dată la doi ani.

Fără gustări între mese! Nu este permis să mâncați nimic între mesele principale. În cazul în care vi se face foame, beți apă.

Hidratarea pe primul loc! Pe durata dietei, trebuie să beți suficientă apa în timpul zilei, în medie 2 litri pe zi.

Ce nu se respectă are consecințe! Dacă ați mâncat și alte alimente/ gustări precum chipsuri, popcorn și bomboane pe durata dietei, trebuie să o întrerupeți imediat și să așteptați să treacă 6 luni până la o nouă încercare.

Restrictiv, dar limitat! Dieta trebuie ținută nu mai mult de 13 zile și, preferabil, doar o singură dată la doi ani. În niciun caz, nu se recomandă urmarea acestei diete de mai multe ori în 24 de luni consecutive.

Dieta pe ceas! Mesele sunt cronometrate. Micul dejun se ia la ora 08:00, masa de prânz în intervalul 13:00 - 14:00, cina în intervalul 05:00 - 06:00. După ora 18:00 nu mai este permis niciun fel de aliment.

Vezi și: Dieta Rina: avantaje și dezavantaje. Scapă de efectul de yo-yo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel