Afinele, beneficii și rol important pentru memorie. Care este cantitatea IDEALĂ
Afinele îmbunătățesc memoria. Cercetările arată că un consum zilnic de afine ar putea avea efecte asupra sistemului nervos.
Afinele consumate de persoanele de vârstă mijlocie ar putea reduce riscul de declin cognitiv al unei persoane în ultimii ani.
Noi cercetări de la Universitatea din Cincinnati au descoperit că consumul zilnic de afine la vârsta mijlocie ar putea reduce riscul de declin cognitive. Studiul a identificat mai multe îmbunătățiri fiziologice și cognitive după 12 săptămâni de suplimente zilnice de afine.
Pachete cu nutrienți
Beneficiile pentru sănătate ale afinelor sunt bine cunoscute. De la proprietățile de vindecare a rănilor la stimularea memoriei, afinele sunt pachete mici incredibil de dense de nutrienți.
Robert Krikorian studiază de mai mulți ani efectele neurologice ale afinelor. Munca sa anterioară a găsit mai multe beneficii cognitive pentru subiecții mai în vârstă în adăugarea de afine la o dietă, dar acest nou studiu și-a propus să investigheze dacă fructele de pădure ar putea fi agenți preventivi utili atunci când sunt consumate în mod regulat la vârsta mijlocie.
"Am observat beneficii cognitive cu afine în studii anterioare cu adulți în vârstă și am crezut că acestea ar putea fi eficiente la persoanele mai tinere cu rezistență la insulină. Boala Alzheimer, la fel ca toate bolile cronice ale îmbătrânirii, se dezvoltă pe o perioadă de mulți ani începând cu mijlocul vieții", a spus Krikorian.
Efecte după 12 săptămâni
Pentru a testa efectele suplimentării cu afine în mijlocul vieții, cercetătorii au înscris 33 de adulți cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani. Toți participanții au fost cel puțin supraponderali și au raportat plângeri cognitive subiective, sugerând primele etape ale declinului cognitiv legat de vârstă. Participanții au primit orbește o aprovizionare de 12 săptămâni, fie liofilizate pulbere de afine întregi sau o pulbere placebo. Pulberea de afine era echivalentă cu aproximativ o jumătate de cană de afine pe zi. O serie de teste cognitive au fost finalizate la începutul și la sfârșitul studiului și au fost urmăriți mai mulți biomarkeri metabolici.
Potrivit cercetătorului, cele mai semnificative îmbunătățiri cognitive observate după 12 săptămâni de suplimentarea cu afine au fost în teste legate de funcțiile executive. Subiecții consumatoare de pulbere de afine, de asemenea, au arătat îmbunătățiri la nivelurile de insulină à jeun și creșterea decuplare mitocondrială, un proces celular legat de îmbătrânirea sănătoasă.
Cercetătorul consideră, însă că testele ar trebui reluate pe un eșantion mai mare de participanți pentru o acuratețe mai ridicată.
-
-
Amigdalita: simptome care o dau de gol06.12.2025, 12:36
-
-
-
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.

