Afinele, beneficii și rol important pentru memorie. Care este cantitatea IDEALĂ
Afinele îmbunătățesc memoria. Cercetările arată că un consum zilnic de afine ar putea avea efecte asupra sistemului nervos.
Afinele consumate de persoanele de vârstă mijlocie ar putea reduce riscul de declin cognitiv al unei persoane în ultimii ani.
Noi cercetări de la Universitatea din Cincinnati au descoperit că consumul zilnic de afine la vârsta mijlocie ar putea reduce riscul de declin cognitive. Studiul a identificat mai multe îmbunătățiri fiziologice și cognitive după 12 săptămâni de suplimente zilnice de afine.
Pachete cu nutrienți
Beneficiile pentru sănătate ale afinelor sunt bine cunoscute. De la proprietățile de vindecare a rănilor la stimularea memoriei, afinele sunt pachete mici incredibil de dense de nutrienți.
Robert Krikorian studiază de mai mulți ani efectele neurologice ale afinelor. Munca sa anterioară a găsit mai multe beneficii cognitive pentru subiecții mai în vârstă în adăugarea de afine la o dietă, dar acest nou studiu și-a propus să investigheze dacă fructele de pădure ar putea fi agenți preventivi utili atunci când sunt consumate în mod regulat la vârsta mijlocie.
"Am observat beneficii cognitive cu afine în studii anterioare cu adulți în vârstă și am crezut că acestea ar putea fi eficiente la persoanele mai tinere cu rezistență la insulină. Boala Alzheimer, la fel ca toate bolile cronice ale îmbătrânirii, se dezvoltă pe o perioadă de mulți ani începând cu mijlocul vieții", a spus Krikorian.
Efecte după 12 săptămâni
Pentru a testa efectele suplimentării cu afine în mijlocul vieții, cercetătorii au înscris 33 de adulți cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani. Toți participanții au fost cel puțin supraponderali și au raportat plângeri cognitive subiective, sugerând primele etape ale declinului cognitiv legat de vârstă. Participanții au primit orbește o aprovizionare de 12 săptămâni, fie liofilizate pulbere de afine întregi sau o pulbere placebo. Pulberea de afine era echivalentă cu aproximativ o jumătate de cană de afine pe zi. O serie de teste cognitive au fost finalizate la începutul și la sfârșitul studiului și au fost urmăriți mai mulți biomarkeri metabolici.
Potrivit cercetătorului, cele mai semnificative îmbunătățiri cognitive observate după 12 săptămâni de suplimentarea cu afine au fost în teste legate de funcțiile executive. Subiecții consumatoare de pulbere de afine, de asemenea, au arătat îmbunătățiri la nivelurile de insulină à jeun și creșterea decuplare mitocondrială, un proces celular legat de îmbătrânirea sănătoasă.
Cercetătorul consideră, însă că testele ar trebui reluate pe un eșantion mai mare de participanți pentru o acuratețe mai ridicată.
-
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural06.11.2025, 11:53
-
Tinctura care reglează ciclul menstrual și susține ficatul06.11.2025, 10:05
-
-
Horia Moculescu, internat la ATI05.11.2025, 22:26
-
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
