Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci

Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Carnea fragedă este un element esențial în bucătărie, indiferent de tipul de preparat ales. Fie că este vorba de un piept de pui la grătar, friptură de vită sau porc prăjit, toată lumea își dorește să obțină o textură moale și suculentă.
Unul dintre secretele bine păstrate în arta culinară, utilizat în special în bucătăria asiatică, este utilizarea albușului de ou în combinație cu amidonul pentru a frăgezi carnea. Această metodă, cunoscută și sub denumirea de "velveting", transformă textura cărnii într-una delicată și catifelată.
Ei bine, frăgezirea cărnii se referă la procesul de îmbunătățirea texturii acesteia, astfel încât să fie mai moale și mai plăcută atunci când o mesteci. Acest lucru este esențial, în special pentru bucățile de carne care tind să fie dure și cauza conținutului ridicat de țesut conjunctiv sau a metodei de gătire.
Frăgezirea poate fi realizată prin mai multe metode, inclusiv marinare, utilizarea de enzime, baterea cărnii (așa cum faci la șnițele) și metode chimice, precum utilizarea albușului de ou și a amidonului.
Cum funcționează frăgezirea cărnii cu albuș de ou și amidon?
Albușul de ou și amidonul funcționează împreună pentru a crea un strat protector în jurul bucăților de carne, ajutând la păstrarea frăgezimii și suculenței acestora în timpul procesului de gătire.
Albușul de ou conține proteine care, atunci când sunt bătute și aplicate pe carne,formează un strat subțire și uniform.
Acest strat protejează carnea de căldură directă, prevenind astfel deshidratarea și întărirea acesteia.
Amidonul, fie că este vorba de amidon de porumb, cartof sau tapioca, creează o barieră suplimentară care ajută la reținerea umidității în interiorul cărnii.
Atunci când este combinat cu albușul de ou, amidonul formează un strat gelatinos care sigilează sucurile naturale ale cărnii, prevenind evaporarea acestora în timpul gătitului.
Cum frăgezești carnea cu albușul de ou și amidon
Pentru a frăgezi carnea folosin această metodă, sunt necesari câțiva pași simpli:
1. Tăiați carnea în bucăți subțiri, de dimensiuni egale, pentru a asigura o gătire uniformă.
2. Într-un bol, bateți ușor albușul de ou până devine spumos.
3. Adăugați o cantitate mică de amidon (aproximativ o lingură pentru fiecare albuș de ou) și amestecați bine până când s formează o pastă omogenă.
4. Adăugați bucățile de carne în amestecul de albuș și amidon, asigurându-vă că fiecare bucată este acoperită uniform.
5. Lăsați carnea la marinat timp de 30 de minute până la o oră. Această marinare permite proteinelor din albuș să intre în fibrele cărnii, contribuind astfel la frăgezirea acesteia.
6. După marinare, carnea poate fi gătită prin diverse metode precum prăjire în tigaie, coacere sau grătar. Important este să nu supraîncălziți tigaia și să gătiți carnea la temperaturi medii spre mari, pentru a obține o textură fragedă și suculentă.
Reține că această combinație de albuș cu amidon poate fi aplicată pe carne de pui, carne de vită, carne de porc și chiar fructe de mare și este potrivită pentru mai multe metode de gătit, inclusiv prăjire rapidă, coacere sau grătar.
Această rețetă este ușor de făcut și de aplicat și nu necesită ingrediente complicate sau echipamente speciale. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
-
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid26.08.2025, 11:24
-
Sciatica: cauza, simptome, tratament. 3 greșeli pe care le facem zilnic26.08.2025, 10:30
-
Cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poți face în casa altcuiva25.08.2025, 23:45
-
Creștere îngrijorătoare a cazurilor COVID-19 în România25.08.2025, 22:31
-
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului25.08.2025, 21:39
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.