Alergia la vin, cum recunoști simptomele
Atenție la aceste simptome data viitoare când vă bucurați de un pahar de vin, acestea ar putea indica faptul că aveți alergie la această...
În timp ce consumul moderat de alcool poate avea un efect benefic asupra sănătății tale, reducând riscul bolilor cardiovasculare, optarea pentru vin poate provoca reacții adverse. Sulfiții și histaminele din vin pot provoca efecte adverse, ele fiind substanțele chimice responsabile de obicei pentru reacțiile alergice, notează Livestrong.
Sensibilitate la sulfat
Simptomele astmatice legate de sulfiți pot varia de la respirație șuierătoare până la reacții grave care ar putea pune viața în pericol, potrivit Clinicii Cleveland. Șocul anafilactic este o reacție alergică potențial fatală la persoanele extrem de sensibile la anumite substanțe. Simptomele apar brusc și pot include mâncărime, umflare, scăderea tensiunii arteriale și dificultăți în respirație. Se întâmplă rar la persoanele alergice la sulfiți. Reacțiile apar, de obicei, în timp ce persoana consumă un produs care conține sulfit, cum ar fi vinul, și poate avea de-a face cu inhalarea dioxidului de sulf din sulfiți.
Dureri de cap
Durerile de cap, înroșirea feței, bătăile inimii neregulate, tensiunea arterială scăzută și astmul sunt reacțiile cele mai frecvente pentru persoanele cu alergii la vin. Aceste efecte pot fi aduse nu numai de sulfiți, ci și de alți aditivi în producerea vinului. Unii producători de vin au luat act de acest lucru și și-au schimbat procesul de a produce produse care nu pot provoca aceste reacții alergice. Vinul roșu provoacă, în special, reacții alergice, în conformitate cu Union Wine Society 'Union Wine Society din Anglia. Vinurile mai dulci tind să aibă mai mulți sulfiți pentru a ajuta la păstrarea conținutului de zahăr. Sulfitele sunt agenți antibacterieni și fac conservanți buni pentru vin. Durerea de cap se poate dezvolta în termen de 15 minute de la consumul de vin. Așa-numita „durere de cap a vinului roșu" poate apărea după ce bei mai puțin de un pahar la persoanele cu alergii. De asemenea, pot apărea greață și înroșire împreună cu durerile de cap. Unele vinuri produc aceste efecte, iar altele nu.
histamine
Sulfitele nu pot fi singurul pericol din vin. Există persoane care pot suferi reacții alergice la histaminele care apar în mod natural în produsele fermentate. Reacțiile lor pot apărea și după consumarea altor produse care conțin histamine. Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la ingredientele din vinurile care provoacă aceste reacții, în conformitate cu Bath Students 'Union Wine Society. Pot exista alte cauze potențiale care nu sunt cunoscute acum.
-
Alimentele care îți distrug creierul01.11.2025, 14:39
-
Grăsimea care distruge arterele fără să știi. Duce la infarct01.11.2025, 13:28
-
-
-
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
